27 Μαρτίου, 2023

Συναγερμός! Κυκλοφορούν κουπόνια απάτης Lazada Cashback 2 εκατομμυρίων ρουπίων

Gadgetren – Η λειτουργία απάτης μέσω μηνυμάτων εκπομπής WhatsApp επιστρέφει τώρα. Αυτή τη φορά οι απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν το θύμα που έχει λογαριασμό ηλεκτρονικών αγορών στο Lazada e-commerce.

Αυτή η είδηση ​​άρχισε να εμφανίζεται γύρω στις 24 Δεκεμβρίου 2022, που ήταν η κορύφωση της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αλλάζοντας τη χρονιά, ένα μήνυμα μετάδοσης WhatsApp για λογαριασμό του Lazada εμφανίστηκε ξανά στις αρχές Ιανουαρίου 2023. Αυτό κοινοποιήθηκε επίσης από έναν χρήστη του Lazada μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Το πρώτο θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού στο Twitter @lajimin1982 ο οποίος ανέφερε απευθείας στο @lazadacare_ID. Μέσω του tweet του, δήλωσε ότι ο δόλιος αποστολέας του μηνύματος επωφελήθηκε από το όνομα του Lazada προσπαθώντας να μπει στον λογαριασμό Lazada της συζύγου του.

Ο @lajimin1982 επισύναψε επίσης ένα στιγμιότυπο οθόνης που περιείχε ένα μήνυμα από τον απατεώνα που έλεγε ότι ο λογαριασμός Lazada της συζύγου του έλαβε επιστροφή μετρητών 2 εκατομμυρίων IDR από την καμπάνια Lazada 12.12. Ο αποστολέας του δόλιου μηνύματος γράφεται με τον αριθμό 0821 7332 7230.

Μέσω αυτού του μηνύματος, ζητείται από το θύμα να επιβεβαιώσει τη λήψη του βραβείου μέσω της τράπεζας ή της εφαρμογής Lazada. Συνέβη ξανά το ίδιο που συνέβη στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού στο Twitter @cutcgurly. Ακριβώς όπως ο @lajimin1982, ο @cutcgurly επιβεβαίωσε επίσης αμέσως στον επίσημο λογαριασμό @Lazada για να ρωτήσει για την αλήθεια του μηνύματος μετάδοσης.

Μέσω του tweet του, μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης του μηνύματος μετάδοσης του κουπονιού Lazada με επιστροφή μετρητών 2 εκατομμυρίων IDR μαζί με μια απάντηση από τον @Lazada που επιβεβαίωσε ότι το μήνυμα δεν ήταν επίσημο από το Lazada.

Η ομάδα του Gadgetren προσπάθησε επίσης να ρωτήσει απευθείας στον λογαριασμό @Lazadacara_ID σχετικά με το κουπόνι εκπομπής Lazada με επιστροφή μετρητών 2 εκατομμυρίων IDR. Ο @Lazadacare_ID είπε μέσω DM (Direct Message) στο Twitter ότι η Lazada δεν διαθέτει προς το παρόν υπηρεσίες μέσω WhatsApp.

Για τους χρήστες του Lazada, φυσικά, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις αγορές και στη χρήση του λογαριασμού τους. Το Lazada παρέχει επίσης έναν οδηγό σύνδεσμο για αγορές στους χρήστες για να είναι ασφαλείς σε αυτήν τη σελίδα https://bit.ly/3IBzx8L

Είναι γνωστό ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πράγματι ένα επικερδές πεδίο για αδίστακτους ανθρώπους να προβούν στις δόλιες ενέργειές τους. Σε έρευνα που διεξήχθη από την ESET στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού το 2021, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος απάτης με ποσοστό 19%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *