27 Μαρτίου, 2023

Τι είναι το Funmax που εμφανίζεται ξαφνικά σε ένα κινητό τηλέφωνο Xiaomi;

Gadgetren – Εδώ και αρκετό καιρό, αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων της Xiaomi παραπονέθηκαν ότι υπάρχει μια μυστηριώδης εφαρμογή που εγκαθίσταται μόνη της που ονομάζεται Funmax.

Η εφαρμογή εμφανίζεται κυρίως κατά τη νυχτερινή φόρτιση και εγκαθίσταται μόνη της ακριβώς έτσι.

Αν και οι περισσότεροι από τους χρήστες παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα ύποπτο πριν. Δυστυχώς και πάλι, ορισμένες συσκευές συμπεριφέρονται περίεργα μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, όπως ξαφνικά το τηλέφωνο ανάβει μόνο του, το σύστημα κολλάει, οι εφαρμογές κλείνουν τυχαία, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η απόδοση.

Αυτά τα διάφορα είδη παραξενιών φυσικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, τι είναι η εφαρμογή Funmax; Γιατί μπορεί να εμφανιστεί από μόνο του σε κινητά τηλέφωνα της Xiaomi; Είναι πραγματικά επικίνδυνο;

Επομένως, για να αντιμετωπίσουμε λίγη περιέργεια σχετικά με αυτό, θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε τι είναι η εφαρμογή Funmax σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η εφαρμογή Funmax;

Με βάση την αναζήτηση που έκανα, η εφαρμογή Funmax που εμφανίζεται στα τηλέφωνα Xiaomi μπορεί να είναι διαφορετική από την εφαρμογή Funmax που κατασκευάστηκε από την Zhigu Corporation Limited που είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Αυτό φαίνεται από το χρώμα του εικονιδίου.

Ειδικά αν δείτε το όνομα του αρχείου πακέτου εφαρμογής (APK) στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της σελίδας Πληροφορίες εφαρμογής στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, το Funmax αναφέρεται στο com.xiaomi.glgm. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αναπτύχθηκε από την ίδια τη Xiaomi και όχι από την Zhigu Corporation Limited.

Από την άλλη πλευρά, το ίδιο το com.xiaomi.glgm σχετίζεται στενά με το όνομα του πακέτου για τα παιχνίδια Xiaomi. Αυτό υποδηλώνει ότι το Funmax που εμφανίζεται στα τηλέφωνα Xiaomi είναι ένα άλλο όνομα για την εφαρμογή καταστήματος παιχνιδιών.

Απλώς η Xiaomi Games δεν εμφανίστηκε αρχικά ως δική της υπηρεσία σε διάφορα κινητά τηλέφωνα. Αυτό είναι διαφορετικό από το Funmax που είναι διαθέσιμο στη λίστα εφαρμογών με το εικονίδιο του ελεγκτή σε μπλε φόντο.

Οπότε είναι πολύ φυσικό το Funmax να εμφανίζεται ξαφνικά. Οι ενημερώσεις από τη Xiaomi μπορούν να το αλλάξουν από την υπηρεσία Xiaomi Games, η οποία αρχικά ήταν ενσωματωμένη με ορισμένα συστήματα σε μια ξεχωριστή εφαρμογή.

Είναι επίσης πολύ φυσικό ότι το Funmax δεν είναι εύκολο να διαγραφεί. Εξ όσων γνωρίζω, δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε απευθείας τις περισσότερες από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές της Xiaomi, αλλά απαιτούν ειδικές συμβουλές και κόλπα.

Εκτός από αυτό, το Funmax θα πρέπει επίσης να είναι ακίνδυνο. Προσωπικά, νομίζω ότι η περίεργη δραστηριότητα που εμφανίζεται σε ορισμένες συσκευές οφείλεται σε σφάλματα ή στη συμβατότητα της εφαρμογής με το σύστημα. Τα κινητά τηλέφωνα που αντιμετωπίζουν αυτό είναι επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά παλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *