21 Μαρτίου, 2023

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση συστήματος iOS 16.1;

Gadgetren – Μετά από αναμονή για περισσότερο από ένα μήνα από την παγκόσμια παρουσίασή του τον Σεπτέμβριο του 2022, η Apple παρουσίασε επιτέλους το iOS 16.1 που φέρνει νέα βασικά χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση λειτουργικού συστήματος μπορεί ήδη να εγκατασταθεί από χρήστες που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν iOS 16. Μπορούμε επίσης να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητά της μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.

Αυτή η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για κινητά συγκεκριμένα φέρνει ορισμένες λειτουργίες που καθυστέρησαν από την ενημέρωση του iOS 16 με αρκετές βελτιώσεις στις δυνατότητες και τη διεπαφή.

Τι νέο υπάρχει στο iOS 16.1;

iCloud Shared Photo Library

Είχε καθυστερήσει από την κυκλοφορία του iOS 16, η iCloud Shared Photo Library κυκλοφόρησε τελικά επίσημα αυτή την ενημέρωση. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μας επιτρέπει κοινοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο σε ειδική βιβλιοθήκη σε πέντε άτομα.

Τα πέντε άτομα μπορούν αργότερα να προσθέσουν, να επεξεργαστούν, να αγαπήσουν, να κάνουν περιγραφές και να διαγράψουν φωτογραφίες ή βίντεο σε αυτό. Θα μπορούν επίσης να αλλάζουν εύκολα από κοινόχρηστες βιβλιοθήκες με προσωπικές.

Το iCloud Shared Photo Library θα εμφανιστεί επίσης στη σελίδα της κάμερας. Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε να μοιραζόμαστε απευθείας φωτογραφίες και βίντεο σε μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη ή να χρησιμοποιούμε αυτόματη ανίχνευση χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Bluetooth.

Ζωντανές Δραστηριότητες

Μαζί με τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max, η Apple παρουσίασε μια νέα υποστήριξη που ονομάζεται Dynamic Island για να συγκαλύψει την οπή της κάμερας στην οθόνη. Το χαρακτηριστικό θα το καλύψει με μια αντίστοιχη έγχρωμη φυσαλίδα πληροφοριών.

Ένα από αυτά χρησιμοποιεί το Live Activities, το οποίο είναι ένα σύστημα ειδοποιήσεων που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε διάφορα πράγματα σε πραγματικό χρόνο, όπως αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, διαδρομές πτήσεων, σε διαδικτυακές τοποθεσίες ταξί μοτοσυκλετών.

Στο iOS 16.1, αυτή η δυνατότητα μπορεί πλέον να εφαρμοστεί. Οι προγραμματιστές μπορούν ήδη να το προσθέσουν στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μέσω του Dynamic Island είτε μέσω του Lock Screen.

Apple Fitness+

Εμείς που εγγραφείτε στο Apple Fitness+ μπορείτε πλέον να απολαύσετε την υπηρεσία μόνο χρησιμοποιώντας μια συσκευή iPhone μέσω iOS 16.1. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε το Apple Watch για να έχουμε πρόσβαση όπως πριν.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Apple Fitness+ ακόμα κι αν δεν έχετε Apple Watch. Μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε αμέσως αθλητικές δραστηριότητες, παρόλο που δεν μπορούμε να ακούσουμε τις μετρήσεις μέσω του smartwatch.

Φόρτιση Καθαρής Ενέργειας

Η Apple πρόσθεσε επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Clean Energy Charging στο σύστημα iOS 16.1. Μπορούμε να το ρυθμίσουμε στη σελίδα Ρυθμίσεις για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επιλεκτικής πλήρωσης.

Η φόρτιση καθαρής ενέργειας θα επιλέξει ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών άνθρακα. Ακόμα κι έτσι, η Apple ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του iPhone μπορεί να είναι ακόμα γεμάτη πριν από τη χρήση, σύμφωνα με τη ρουτίνα φόρτισης του χρήστη.

Ποσοστό μπαταρίας

Ο έλεγχος της χωρητικότητας της μπαταρίας στο iPhone 8 ή μεταγενέστερη έκδοση είναι πλέον ακόμη πιο εύκολος. Αυτή η ενημέρωση συστήματος προσθέτει ένα ποσοστό για το εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης, το οποίο προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμο στο iOS 16.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *