25 Μαρτίου, 2023

Το Facebook δοκιμάζει τη λειτουργία Community Chat για να φέρει πιο κοντά μέλη και ομάδες

Gadgetren – Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του Facebook μέσω του επίσημου ιστολογίου της φημολογείται ότι σύντομα θα παρουσιάσει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Συνομιλία κοινότητας.

Η λειτουργία Community Chat βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση για τις επόμενες εβδομάδες και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα στο κοινό.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Community Chat επιτρέπει στα μέλη μιας κοινότητας ή μιας ομάδας με ένα αγαπημένο χόμπι να επικοινωνούν απευθείας με τον διαχειριστή.

Τα μέλη μιας ομάδας στο Facebook μπορούν να συνομιλούν απευθείας με τις κοινότητες που ακολουθούν μέσω της δυνατότητας ανταλλαγής μηνυμάτων του Messenger. Μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στη συζήτηση της κοινότητας για διάφορα θέματα μέσω μορφών όπως κείμενο, ήχος και βίντεο.

Το Community Chat δημιουργείται απευθείας από τον διαχειριστή και θα γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτό το κοινοτικό chat room μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ανά κατηγορία με ένα συγκεκριμένο θέμα, ώστε τα μέλη να μπορούν να το βρίσκουν εύκολα.

Οι κατηγορίες που δημιουργούνται μπορεί να είναι διαφόρων τύπων, όπως εισαγωγές μελών, προγράμματα ομαδικών δραστηριοτήτων, χρονοδιαγράμματα συναντήσεων και άλλα. Εκτός από ένα δωμάτιο συνομιλίας για αμφίδρομη επικοινωνία, το Community Chat μπορεί επίσης να κανονιστεί από τον διαχειριστή ώστε να είναι μόνο ένας χώρος μετάδοσης πληροφοριών.

acebook-Community-Chat-2

Έτσι στον διαχειριστή θα δοθούν τα εργαλεία για τη διαχείριση της επιθυμητής συνομιλίας κοινότητας. Ακόμη και οι διαχειριστές ομάδων μπορούν να ρυθμίσουν τη Συνομιλία κοινότητας μεταξύ διαχειριστών ή επόπτων ώστε να περιέχει μόνο ηχητικά μηνύματα.

Ως άλλη σημείωση, η πρόσβαση στο Community Chat είναι δυνατή μόνο από μέλη της ομάδας, επομένως όσοι δεν είναι μέλη της ομάδας ή δεν έχουν λάβει έγκριση από τον συντονιστή της ομάδας για συμμετοχή δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις διευκολύνσεις.

Παρόλο που με το Community Chat δίνεται η ελευθερία στα μέλη να επικοινωνούν για διάφορα θέματα, το Facebook εξακολουθεί να παρέχει ειδικά εργαλεία για να διατηρεί την ασφάλεια της ομάδας ευνοϊκή και άνετη μεταξύ τους.

Οι διαχειριστές θα έχουν ένα σύνολο εργαλείων για τη διαχείριση της συνομιλίας και του ήχου. Εάν κάτι δεν είναι επιθυμητό, ​​τότε ο διαχειριστής μπορεί να αποκλείσει, να αναστείλει μέλη ομάδας, να διαγράψει μέλη ή μηνύματα, για να διαγράψει τα αναφερόμενα μηνύματα.

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας στο Community Chat μπορούν επίσης να αναφέρουν ανεπιθύμητα μηνύματα στον διαχειριστή της ομάδας ή στο Meta, να αποκλείσουν άλλα μέλη ή να αποχωρήσουν από τη συνομιλία ανά πάσα στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *