27 Μαρτίου, 2023

Το Google Bard AI θα είναι σύντομα διαθέσιμο, εξελιγμένο Chatbot στη μηχανή αναζήτησης

Gadgetren – Η Google φέρεται να ακολουθεί τα βήματα του ανταγωνιστή της, δηλαδή της Microsoft, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στη μηχανή αναζήτησής της.

Η ίδια η Microsoft χρησιμοποιεί τεχνολογία AI μέσω της νέας εξελιγμένης συνομιλίας Chatbot για το Bing για να βοηθήσει τους χρήστες να λάβουν πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες. Η Google έκανε επίσης το ίδιο βήμα και ονόμασε αυτήν την τεχνολογία AI Bard.

Στην επίσημη γραπτή δήλωση από Sundar Pichai ως Διευθύνων Σύμβουλος της Google και της Alphabet αποκάλυψε ότι η τεχνολογία AI θα εφαρμοστεί στη μηχανή αναζήτησης Google. Αργότερα υπόσχεται ότι το Bard AI είναι σε θέση να φιλτράρει βαθιές πληροφορίες σε μια εύπεπτη μορφή.

Η αρχή είναι η ίδια με το νέο Bing στην πραγματικότητα, ο Bard θα μπορεί επίσης να παρέχει όλες τις σε βάθος πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που θέλουν να αναζητήσουν οι χρήστες μαζί με σχετικούς ιστότοπους από τον νεότερο έως τον παλιό. Η διαφορά είναι ότι ο Bard δεν παρέχει μια ειδική δυνατότητα με τη μορφή chatbot που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με συστήματα AI.

Τις επόμενες εβδομάδες το Bard AI θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Επί του παρόντος, η Google δοκιμάζει επίσης το Bard AI σε επιλεγμένους χρήστες, τους οποίους η Google αποκαλεί «έμπιστους δοκιμαστές». Πράγματι, η περιγραφή της παρουσίας του Bard AI δεν παρουσιάζεται ακόμα με σαφήνεια από την Google και χρειάζεται ακόμα χρόνο για να μπορέσει να το κυκλοφορήσει επίσημα.

Google-Bard-AI-1.

Στην πραγματικότητα, το έργο AI που παρουσίασε η Google για τη μηχανή αναζήτησής της δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έργο Bard AI βασίζεται σε δύο χρόνια έρευνας για τις δυνατότητες ομιλίας και γλώσσας επόμενης γενιάς που υποστηρίζονται από το Language Model for Dialogue Applications (LaMDA). Αυτό περιλαμβάνει τις άλλες νέες τεχνολογίες της Google που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, δηλαδή το PaLM, το Imagen και το MusicLM.

Όλα έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους χρήστες να λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες από φωτογραφίες, βίντεο, καθώς και ήχο. Τον επόμενο μήνα, η Sundar είπε ότι θα αρχίσει να κυκλοφορεί το Bard AI σε ανεξάρτητους προγραμματιστές, δημιουργούς περιεχομένου και επιχειρηματικούς συνεργάτες, ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την τεχνολογία LaMDA.

«Με τον καιρό θα παρουσιάσουμε επίσης μια σειρά εργαλείων και API που μπορούν να διευκολύνουν τους χρήστες να δημιουργήσουν πιο καινοτόμες εφαρμογές με AI», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *