25 Μαρτίου, 2023

Το TikTok εγκαινιάζει Κέντρο Πληροφόρησης για Θέματα Ψυχικής Υγείας

Gadgetren – Μετά την παρουσίαση ενός κέντρου ψηφιακού γραμματισμού, η υπηρεσία σύντομων βίντεο TikTok παρέχει και πάλι νέες δυνατότητες για χρήστες που θέλουν να μάθουν και να λάβουν βαθύτερες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Αυτή η λειτουργία είναι γνωστή ως Κέντρο Ψηφιακής Υγείας, στο οποίο μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή TikTok του χρήστη τόσο σε κινητά τηλέφωνα Android όσο και σε iOS. Γράφοντας λέξεις-κλειδιά ψυχικής υγείας στο πεδίο αναζήτησης στην εφαρμογή TikTok, οι χρήστες μπορούν να βρουν banner με τις λέξεις Ψηφιακό Κέντρο Υγείας.

Εκεί οι χρήστες μπορούν να βρουν μια ποικιλία από χρήσιμες πληροφορίες για προβλήματα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής υγείας σε εμάς. Υπάρχουν τέσσερα μενού από τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μέσα στο Ψηφιακό Κέντρο Υγείας, συγκεκριμένα Stay Healthy, Stay Safe, Get Help και Seeing The Unseen.

Στο μενού Stay Healthy, οι χρήστες θα παρουσιαστούν με διάφορα θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία και είναι ενδιαφέρον να συνδεθούν απευθείας με αξιόπιστους συμβούλους από την κοινότητα για να συνδεθούν με οργανισμούς που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και πόρους.

Επιπλέον, για να γίνει πιο διαδραστικό, το TikTok διοργανώνει επίσης διάφορες ζωντανές εκδηλώσεις στο TikTok τις οποίες οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν με χρονοδιαγράμματα που μπορούν να προβληθούν στο Κέντρο Ψηφιακής Υγείας. Οι παρουσιαστές προέρχονται από διάφορους επαγγελματίες ειδικούς στους τομείς τους, όπως ψυχολόγους, ειδικούς υγείας, δημιουργούς ψυχικής υγείας και πολλούς άλλους.

Στη συνέχεια, στο μενού Stay Safe, οι χρήστες θα λάβουν γνώση για το πώς να προστατευτούν και να παραμείνουν ασφαλείς από περιεχόμενο που μπορεί να είναι επιβλαβές για τα παράνομα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο μενού Λήψη Βοήθειας, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς όπως η HIMPSI (Ένωση Ινδονησιακών Ψυχολόγων), το Υπουργείο Ενδυνάμωσης των Γυναικών και Παιδιών, το BULLY.ID και το Ίδρυμα PULIH Indonesia.

Τέλος, στο μενού Seeing the Unseen, το TikTok προσκαλεί τους χρήστες να συμμετάσχουν στην καμπάνια του με θέμα ότι εξακολουθεί να υπάρχει πολύ αρνητικό στίγμα για τους πρωταθλητές ψυχικής υγείας στο περιβάλλον μας.

Digital-Health-Center-TikTok

Για να βοηθήσει στην άρση αυτού του στίγματος, το TikTok έφτιαξε επίσης ένα σύντομο βίντεο με έναν από τους μαχητές ψυχικής υγείας στην Ινδονησία, ονόματι Marshanda με διάγνωση Διπολικής Διαταραχής. Στο βίντεο, το TikTok προσκαλεί τους χρήστες να δουν τις σκέψεις των επιζώντων μέσω της οπτικοποίησης του υφάσματος μπατίκ.

Ο Faris Mufid ως Υπεύθυνος Δημόσιας Πολιτικής και Κυβερνητικών Σχέσεων, η TikTok Indonesia είπε ότι η εκστρατεία Seeing the Unseen στοχεύει να αυξήσει την κατανόηση του κοινού και να υποστηρίξει τη δημιουργία πιο υγιών συζητήσεων γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ο Φαρίντ πρόσθεσε ότι αυτή η καμπάνια παρουσιάζει επίσης μια έκθεση μπατίκ από τη μετάφραση των εγκεφαλικών κυμάτων στις 16 Οκτωβρίου 2022 η οποία θα ενημερωθεί ξανά για τον χρόνο και τον τόπο της υλοποίησής της.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, η οποία διαρκεί έως τις 16 Οκτωβρίου 2022, το TikTok θα διοργανώσει επίσης μια πρόκληση hashtag #Mental Health ως φόρουμ για δημιουργούς και χρήστες για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για την ψυχική υγεία.

  πρόκληση hastag

Η Sania Leonardo ως Δημιουργός TikTok και Πολεμιστής Ψυχικής Υγείας αποκάλυψε ότι τα ψηφιακά κέντρα υγείας δεν προσεγγίζουν μόνο εμάς τους πολεμιστές ψυχικής υγείας αλλά και όσους δεν καταλαβαίνουν.

«Οι απλοί άνθρωποι και όσοι θέλουν να μάθουν, δεν μας συνδέουν μόνο με την εκπαίδευση αλλά και με επαγγελματίες που ήδη το καταλαβαίνουν αυτό. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μειώσει την τρέχουσα παραπληροφόρηση για την ψυχική υγεία», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *