21 Μαρτίου, 2023

Το YouTube κυκλοφορεί τη λειτουργία μουσικής δημιουργού, μπορεί να αγοράζει και να μοιράζεται έσοδα με άδεια μουσικής

Gadgetren – Αφού παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022, επιτέλους το YouTube κυκλοφόρησε επίσημα τη νέα του λειτουργία που ονομάζεται Δημιουργός μουσικής που μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου βίντεο στη χρήση μουσικής.

Στην επίσημη δήλωσή του, το YouTube αποκάλυψε ότι η λειτουργία Creator Music σχεδιάστηκε ειδικά για δημιουργούς που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα συνεργατών YouTube (YPP) ή μπορούν να δημιουργούν έσοδα, ώστε να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον αδειοδοτημένο μουσικό κατάλογο που τώρα αυξάνεται.

Με αυτόν τον τρόπο οι δημιουργοί μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ήχο στα βίντεό τους, ενώ θα εξακολουθούν να μπορούν να δημιουργούν έσοδα. Για αρχή, τη λειτουργία Creator Music θα αρχίσουν να απολαμβάνουν οι δημιουργοί που δημιουργούν έσοδα στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά από αυτό, το YouTube θα συνεχίσει να επεκτείνει τη λειτουργία Creator Music σε περισσότερες χώρες το 2023. Οι δημιουργοί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να βρουν πρόσβαση στο Creator Music μέσω του πίνακα ελέγχου του YouTube Studio.

Τεχνικά, η λειτουργία Creator Music θα είναι διαθέσιμη σε δύο επιλογές που περιλαμβάνουν την αγορά άδειας χρήσης της μουσικής ή απλώς την πληρωμή για τη μουσική. Και οι δύο έχουν επίσης διαφορετικές επιχειρηματικές λεπτομέρειες. Εάν οι δημιουργοί επιλέξουν να αγοράσουν μια άδεια χρήσης της μουσικής, τότε τα πλήρη έσοδά τους θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στην τσέπη τους.

Ωστόσο, εάν οι δημιουργοί πληρώνουν μόνο για μουσική, τότε το τμήμα της επιχείρησής τους πρέπει να μοιράζεται τα έσοδα με σχετικούς καλλιτέχνες και κατόχους μουσικών δικαιωμάτων, επειδή η πληρωμή για τη μουσική δεν είναι πλήρης σε σύγκριση με την αγορά άδειας όπου οι δημιουργοί μπορούν να έχουν ελεύθερα το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μουσική στο Βίντεο.

YouTube-Creator-Music

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Creator Music, μπορείτε να την έχετε απευθείας πρόσβαση μέσω του πίνακα ελέγχου του YouTube Studio όταν οι δημιουργοί θέλουν να ανεβάσουν και να επεξεργαστούν τα βίντεό τους σε μια συσκευή υπολογιστή. Η λειτουργία Creator Music είναι διαθέσιμη στην καρτέλα μενού YouTube Studio στα αριστερά της οθόνης.

Εκεί, οι δημιουργοί μπορούν να βρουν μια ποικιλία από συγκεκριμένους ήχους μέσω αναζητήσεων ή να τους κάνουν προεπισκόπηση με βάση την κατηγορία τίτλου τραγουδιού, διάθεση, καλλιτέχνη, διάρκεια, τύπο άδειας και άλλα. Ο ειδικός ήχος του Creator Music θα έχει ειδική άδεια χρήσης ή θα μπορεί να μοιράζεται μόνο έσοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *