25 Μαρτίου, 2023

Υποστήριξη 5G, Παρουσιάστηκε επίσημα το Chipset Qualcomm Snapdragon 782G

Gadgetren – Η Qualcomm κυκλοφόρησε επίσημα το νεότερο chipset gaming που είναι εξοπλισμένο με δίκτυο 5G, δηλαδή το Snapdragon 782G. Αυτό το chipset είναι επίσης μια αντικατάσταση του Snapdragon 778G Plus.

Βασισμένο στο site της Qualcomm μέσω της επίσημης δήλωσης του, chipset Snapdragon 782G παρουσιάζοντας βελτιώσεις από τους προκατόχους του στον τομέα των επιδόσεων, ώστε να προσφέρει την εμπειρία χρήσης κινητού τηλεφώνου για παιχνίδια, ψυχαγωγία με ποιότητα οθόνης HDR και τηλεφωνικές ή βιντεοκλήσεις με καθαρό ήχο.

Επιπλέον, το chipset Snapdragon 782G περιέχει μια CPU οκτώ πυρήνων που κατασκευάζεται μέσω επεξεργασίας κατασκευής 6nm με μέγιστη ταχύτητα 2,7 GHz. Η απόδοση της CPU υποστηρίζεται ότι παρέχει αύξηση 5% και στο τμήμα GPU φέρνει αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Για την υποστήριξη δραστηριοτήτων gaming, το chipset είναι επίσης εξοπλισμένο με τη λειτουργία Snapdragon Elite Gaming, η οποία παρέχει επίσης λειτουργίες όπως Variable Rate Shading και Qualcomm Game Quick Touch για μια πιο καθηλωτική και αποκριτική εμπειρία παιχνιδιού.

Επιπλέον, αυτό το chipset υποστηρίζεται από την τεχνολογία Qualcomm Al Engine με επεξεργαστές Qualcomm Hexagon και Sensing Hub. Το Al Engine θα είναι χρήσιμο για να παρέχει την καλύτερη εμπειρία για κάθε σύστημα, όπως φωτογραφία, επικοινωνία και πολλά άλλα.

Στον φωτογραφικό τομέα, η παρουσία του Al Engine θα βοηθήσει στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μεγέθυνση εικόνας και αυτόματη εστίαση.

Όχι μόνο αυτό, για τον τομέα της φωτογραφίας, το chipset είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία Qualcomm Spectra ISP και 14-bit τριπλό ISP. Η ανάλυση φωτογραφίας με αυτό το chipset θα φτάσει τα 200 MP ενώ για τη λήψη βίντεο θα μπορεί να παράγει ποιότητα 4K HDR.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το chipset Snapdragon 782G προβλέπεται επίσης να παρέχει χαμηλή καθυστέρηση για εμπειρίες παιχνιδιού, ροή βίντεο, βιντεοκλήσεις και άλλα. Αυτό το chipset είναι επίσης εξοπλισμένο με Snapdragon X53 5G Modem-RF System, Qualcomm FastConnect 6700 System Wi-Fi 6/6E, υποστηρίζει συχνότητες 5G mmWave και Sub-6 GHz, καθώς και λειτουργίες NSA και SA.

Εν τω μεταξύ, αυτό το chipset υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και κωδικοποιητή ήχου Qualcomm aptX και Snapdragon Sound για να παρέχει μια εμπειρία μετάδοσης ήχου με 24-bit 96-kHz για ροή μουσικής.

Επιπλέον, παρέχει γρήγορη φόρτιση Qualcomm Quick Charge 4+, η οποία υποστηρίζεται ότι μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες κινητών τηλεφώνων από 0 έως 50 τοις εκατό σε μόλις 15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *