21 Μαρτίου, 2023

Φέρνοντας εξελιγμένα χαρακτηριστικά, το Hytera PNC380 γίνεται το επίσημο εργαλείο επικοινωνίας για τους πλοιάρχους της BNI Ινδονησίας

Gadgetren – Πρόσφατα η ομάδα Gadgetren προσκλήθηκε από την Hytera Communications να παρακολουθήσει τον διεθνή διαγωνισμό γκολφ BNI Indonesian Masters στο Royale Jakarta Golf Club.

Με την ευκαιρία αυτή, οι διοργανωτές της εκδήλωσης και η ομάδα της Hytera Communications εξήγησαν λεπτομερέστερα για τη συσκευή Push-to-talk over Cellular (POC), δηλαδή τη Hytera PNC380, η οποία κλήθηκε να γίνει το επίσημο εργαλείο επικοινωνίας για αυτό το μεγάλο γεγονός γκολφ στην Ινδονησία.

Ο Marry Kwan ως Διευθυντής Έργου του BNI Indonesia Masters Presented by TNE αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης υπήρχε επικοινωνιακή υποστήριξη από την Hytera. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, αυτή τη φορά η Hytera παρείχε πιο εξελιγμένο εξοπλισμό, δηλαδή το Hytera PNC380.

Hytera PNC380 - Μενού

«Το Hytera PNC380 είναι σαν ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συνήθως μεγάλη, έως και 24 ώρες. Χάρη στη χρήση κάρτας SIM, ο ήχος ακούγεται καθαρά κατά την επικοινωνία και το σήμα δεν περιορίζεται καθόλου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε η Marry.

Σύμφωνα με τον Marry, το Hytera PNC380 έχει λειτουργίες που υπερβαίνουν τον εξοπλισμό επικοινωνίας που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αρέσει περισσότερο στην οργανωτική επιτροπή και είναι κατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις όπως αυτή είναι η λειτουργία βιντεοκλήσης επειδή μπορεί να παρακολουθεί σημαντικά ή απροσδόκητα γεγονότα οπτικοακουστικά όταν διεξάγεται ένας αγώνας σε μια πολύ μεγάλη περιοχή γκολφ έως και αρκετές εκατοντάδες εκτάρια.

Ο Merry είπε επίσης ότι το Hytera PNC380 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία σε πολύ μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της επιτροπής στο Royale Jakarta Golf Club στο Jl. Ο Halim Perdana Kusuma με τη διαμονή του στο JS Luwansa που βρίσκεται στο Jl. HR Rasuna Said.

Hytera PNC380 - Panitia

Με μεγάλο αριθμό μελών επιτροπής, ο βασικός διαχειριστής που ελέγχει το Hytera PNC380 δημιουργεί ομάδες ανά τμήμα, όπως Operations, Rules, Official Team, Scoring, Security και άλλα, έτσι ώστε ο Merry να χρειάζεται μόνο να επιλέξει την ομάδα ανά τμήμα για Άμεσες κλήσεις.

Στο Handy Talky (HT) η επικοινωνία θα ακούγεται συνήθως από όλους τους χρήστες, αλλά στο POC αυτό μπορεί να ρυθμιστεί ιδιωτικά, έτσι ώστε μόνο ορισμένα τμήματα ή άτομα να μπορούν να πραγματοποιούν συνομιλίες χωρίς να ακούγονται από άλλους.

Εν τω μεταξύ, ο Renat Sanjaya από την Hytera εξήγησε επίσης με περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλεονεκτήματα του Hytera PNC380 και τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε αυτή η συσκευή σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό γκολφ.

Πριν προχωρήσει περαιτέρω, ο Renat εξήγησε πρώτα τη διαφορά μεταξύ Handy Talky (HT) και Push-to-talk μέσω Cellular (POC). Το Handy Talky χρησιμοποιεί γενικά Ραδιοφωνική συχνότητα που σημαίνει ότι υπάρχει όριο απόστασης 2 km από σημείο σε σημείο με επαναλήπτη 20 km.

Hytera PNC380 - Caddy

Με το POC δεν υπάρχουν περιορισμοί που επιτρέπουν την επικοινωνία σε διαφορετικές πόλεις, διαφορετικά νησιά, σε διαφορετικές χώρες επειδή χρησιμοποιεί το δίκτυο GSM, επομένως είναι ευρύ και δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ο Renat αποκάλυψε ότι ο λόγος για τη χρήση του Hytera PNC380 POC για αυτήν την εκδήλωση γκολφ ήταν επειδή η χρήση του HT είχε αρχίσει να παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς έπρεπε να ζητήσει άδεια από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής επειδή η ραδιοσυχνότητα ήταν όλο και πιο δύσκολη και περιορισμένη.

Για παράδειγμα, εάν διοργανώνετε μια εκδήλωση ή μια νέα εταιρεία θέλει να καταχωρίσει μια ραδιοσυχνότητα για HT, θα είναι δύσκολο και θα πάρει πολύ χρόνο λόγω της διαδικασίας αδειοδότησης. Με το POC, δεν χρειάζεται να ζητάμε καθόλου άδεια γιατί δεν λειτουργεί σε ραδιοσυχνότητες, αλλά σε δίκτυα GSM.

Ενώ το Hytera PNC380 διαθέτει μια ποικιλία από ολοκληρωμένες δυνατότητες για χρήση σε μια εκδήλωση, που κυμαίνονται από φωνητική επικοινωνία έως προβολή βίντεο σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Ο Renat εξήγησε ότι το Hytera PNC380 έχει ανώτερα χαρακτηριστικά, όπως Αναφορές βίντεο, που μπορούν να περιγράψουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να εξηγηθεί με ήχο όταν ένα συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την παρουσία της λειτουργίας Αναφορά βίντεο στο Hytera PNC380, μπορεί να χειριστεί προβλήματα σε πολλά περιστατικά που δεν μπορούν να γίνουν από το συνηθισμένο HT. Αργότερα, το βίντεο που εμφανίζεται τη στιγμή του συμβάντος μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποθηκευτεί σε χώρο αποθήκευσης cloud που έχει οριστεί από τον διαχειριστή που έχει τον έλεγχο όλου αυτού του εξοπλισμού από το κέντρο δεδομένων.

Hytera PNC380 - Κάμερα

Ο σκοπός της αποθήκευσης του βίντεο είναι να μπορεί να εμφανιστεί στον διαιτητή ή σε άλλη επιτροπή για να δει σημαντικά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ή να λύσει προβλήματα όταν συμβεί ένα ανεπιθύμητο περιστατικό. Για μεγάλη ανάλυση, η πίσω κάμερα φτάνει τα 5 MP για να φαίνεται καθαρά το βίντεο που εμφανίζεται.

Όσον αφορά την ίδια την απόσταση επικοινωνίας, δεν υπάρχει όριο εφόσον η μονάδα Hytera PNC380 είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο GSM ή το δίκτυο Wi-Fi.

Για χρήση σε γραφεία, ξενοδοχεία ή άλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο Wi-Fi. Ωστόσο, για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, συνιστούμε τη χρήση δικτύου GSM, ώστε η σύνδεση να λειτουργεί ομαλά.

Στην εκδήλωση BNI Indonesia Masters Golf, 100 μονάδες Hytera PNC380 έχουν εγκατασταθεί μαζί με αξεσουάρ και ανταλλακτικές μπαταρίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διοργανωτές, τηλεοράσεις, κριτές, caddy και άλλους. Για ομαλή και σταθερή επικοινωνία σε αυτό το συμβάν, το POC χρησιμοποιεί ένα δίκτυο από την Telkomsel.

Σύμφωνα με τη Renat, το Hytera PNC380 με μπαταρία 4.000 mAh μπορεί να διαρκέσει για 16 ώρες υπό κανονική χρήση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 2 βάρδιες. Εάν αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται σε κατάσταση αναμονής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από 24 ώρες.

Στο κάτω μέρος αυτού του POC υπάρχει μια θύρα microUSB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, το Hytera PNC380 μπορεί επίσης να φορτιστεί χρησιμοποιώντας φορτιστή κινητού τηλεφώνου ή power bank, αρκεί να έχει την ίδια θύρα.

Από σχεδίαση, το Hytera PNC380 διαθέτει οθόνη 2 ιντσών με ανάλυση 320 x 240 pixel, η οποία μπορεί να εμφανίσει πολύχρωμο περιεχόμενο. Ενώ οι διαστάσεις φτάνουν τα 145,1 mm x 60 mm x 26,1 mm και ζυγίζει 208 γραμμάρια, οπότε εξακολουθεί να αισθάνεται άνετα όταν κρατιέται στο ένα χέρι.

Hytera PNC380 - Επικοινωνία

Το ίδιο το αμάξωμα είναι επικαλυμμένο με ανθεκτικό υλικό που το καθιστά ανθεκτικό στις κρούσεις όταν πέφτει, επιπλέον το Hytera PNC380 είναι εξοπλισμένο με πιστοποίηση MIL-STD810G που είναι μια στρατιωτική δοκιμή αντοχής.

Υπάρχει επίσης πιστοποίηση IP67 που αποδεικνύει ότι αυτή η συσκευή είναι ανθεκτική στη σκόνη και το νερό μέχρι βάθος 1 μέτρου με μέγιστο χρόνο τα 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το POC μπορεί να είναι κατάλληλο για χρήση ως εργαλείο επικοινωνίας τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, η Renat ανακοίνωσε αρκετές λειτουργίες κουμπιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Hytera PNC380. Ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος, ακριβώς κάτω από την οθόνη, υπάρχει ένα κουμπί ΟΚ με μια μακριά λευκή γραμμή στα αριστερά.

Hytera PNC380 - Οθόνη Handson

Ενώ το κουμπί με δύο λευκές γραμμές στα δεξιά χρησιμεύει για επιστροφή ή πρόσβαση στη λειτουργία βίντεο. Επιπλέον, το αριστερό κουμπί παρακάτω χρησιμεύει για τη λήψη κλήσεων ή την ενεργοποίηση του φακού στο πίσω μέρος.

Το παρακάτω δεξί κουμπί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη κλήσεων. Το κυκλικό κουμπί στο κέντρο χρησιμεύει για την πλοήγηση κατευθύνσεων διευκολύνοντας τους χρήστες να επιλέγουν μενού στην οθόνη.

Ακόμα στο μπροστινό μέρος, τα κουμπιά αριθμού, γραμμάτων και χαρακτήρων που υπάρχουν στο Hytera PNC380 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για SMS και κλήσεις προς συνηθισμένα κινητά τηλέφωνα.

Hytera PNC380 - Κουμπί PTT

Hytera PNC380 - Jack Audio

Στρίβοντας προς τα αριστερά, υπάρχει ένα μαύρο στρογγυλό κουμπί πάνω από το οποίο λειτουργεί για τον προγραμματισμό εφαρμογών που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη. Υπάρχει επίσης ένα πορτοκαλί κουμπί γραμμής που λειτουργεί ως PTT (Push To Talk), όπου οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν με άλλους χρήστες.

Εν τω μεταξύ, όταν η λειτουργία βίντεο είναι ενεργή, οι χρήστες πρέπει να πατήσουν το κουμπί PTT για να μπορούν να μιλήσουν με άλλους χρήστες. Επιπλέον, τα δύο μαύρα στρογγυλά κουμπιά χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της έντασης.

Hytera PNC380 - Κουμπί έκτακτης ανάγκης

Hytera PNC380 - microUSB

Προς τα δεξιά, υπάρχει μια θύρα υποδοχής ήχου 3,5 mm που μπορεί να συνδυαστεί με ενσύρματα ακουστικά της Hytera, ώστε η χρήση τους να γίνεται πιο βέλτιστη. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια θύρα microUSB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας από το Hytera PNC380.

Στο επάνω μέρος υπάρχει ένα πορτοκαλί κουμπί που λειτουργεί ως έκτακτη ανάγκη ή έκτακτη ανάγκη όταν συμβαίνει ένα ατύχημα ή ανεπιθύμητο συμβάν, έτσι ώστε το βίντεο να εγγραφεί αμέσως και η λειτουργία PTT θα είναι ενεργή χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε το κουμπί.

Το Hytera PNC380 πωλείται στην περιοχή από 4,5 εκατομμύρια IDR έως 5 εκατομμύρια IDR στην Ινδονησία χρησιμοποιώντας ένα σύστημα bundling ανά μονάδα μαζί με άδεια χρήσης και μια κάρτα SIM Telkomsel με ποσόστωση 2 GB ανά μήνα για 1 έτος. Ενώ το δεύτερο έτος και ούτω καθεξής, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν την άδεια και τα πακέτα Διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *