27 Μαρτίου, 2023

Φέρνοντας το Nebula HDR Screen και το AniMe Matrix, η ASUS παρουσιάζει τη νέα γενιά ROG Zephyrus

Gadgetren – Στην εκδήλωση CES 2023, η ASUS μέσω της σειράς φορητών υπολογιστών παιχνιδιών της παρουσίασε τη νεότερη σειρά της σειράς Zephyrus που περιλαμβάνει τα Zephyrus M16, G16, G14 και Duo 16.

Ως φορητός υπολογιστής παιχνιδιών, το ίδιο το τμήμα της αγοράς Zephyrus διαφέρει από τα τρία άλλα αδέρφια του, δηλαδή τα ROG Flow, ROG Strix SCAR και Strix G, όπου ο Zephyrus είναι ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών που προσφέρει ισχυρή απόδοση για ανταγωνιστικά παιχνίδια, αλλά είναι επίσης συσκευασμένος σε ένα συμπαγές σώμα.

Όχι μόνο αυτό, αυτός ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών φαίνεται επίσης μοντέρνος με την ενσωμάτωση του AniMe Matrix, μιας συλλογής mini LED ικανών να εμφανίζουν διάφορους τύπους κινούμενων εικόνων, όπως κείμενο, ήχο, εφέ και συνθήκες συστήματος για τη σειρά ROG Zephyrus.

Οι Zephyrus M16 και G16 το 2023 χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή 2ης γενιάς της σειράς H της Intel, ενώ οι Zephyrus G14 και Duo 16 χρησιμοποιούν AMD Ryzen 9 Zen 4.

Οι επεξεργαστές Zephyrus M16, G14 και Duo 16 συνδυάζονται με GPU NVIDIA GeForce έως RTX 4090. Στη συνέχεια, το Zephyrus G16 φέρει GPU έως GeForce RTX 4070. Ειδικά για Zephyrus M16, G16 και G14 υποστηρίζει το τσιπ που μπορεί να αλλάξει το MUX Η διαδρομή δεδομένων για την οθόνη επεξεργασίας εμφανίζεται απευθείας στις GPU GeForce RTX.

Αυτό το ειδικό τσιπ συνοδεύεται επίσης από το NVIDIA Advanced Optimus που μπορεί να βελτιστοποιήσει έξυπνα τους ρυθμούς καρέ και την τελευταία διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το εσωτερικό της τελευταίας σειράς Zephyrus χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα ψύξης Tri-Fan που υπάρχει στα ROG Strix SCAR και Strix G, το οποίο είναι ικανό να διώχνει ζεστό αέρα με τρεις ανεμιστήρες μέσω των οπών που οδηγούν στην ψύκτρα.

ASUS-ROG-Zephyrus-G14-2023.

Όλα τα μοντέλα της σειράς φορητών υπολογιστών παιχνιδιών Zephyrus 2023 υποστηρίζουν τον πίνακα Nebula που έχει υψηλό ρυθμό ανανέωσης με χρόνο απόκρισης 3ms, επίπεδο φωτεινότητας 500 nit, χρωματική γκάμα 100% DCI-P3 για ευκρινή αποτελέσματα ποιότητας εικόνας. Είναι ενδιαφέρον ότι τα μοντέλα Zephyrus M16 και G14 έχουν υψηλότερες προδιαγραφές οθόνης χάρη στον πίνακα Nebula HDR και την τεχνολογία Mini LED.

Με το Nebula HDR, το Zephyrus M16 εμφανίζει 1.024 ζώνες μείωσης της φωτεινότητας μαζί με επίπεδο φωτεινότητας 1.100 nits και ανάλυση QHD με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz. Ενώ το Zephyrus G14 είναι ικανό να παράγει επίπεδο φωτεινότητας 600 nits με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και 504 ζώνες μείωσης φωτεινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *