27 Μαρτίου, 2023

Χρησιμοποιήστε τον αισθητήρα Sony IMX709, αυτές είναι οι λήψεις της μπροστινής κάμερας OPPO Reno8

Gadgetren – Εκτός από την υποστήριξη πολλαπλών καμερών στο πίσω μέρος, το OPPO Reno8 διαθέτει μπροστινή κάμερα 32 MP που διαθέτει αισθητήρα Sony IMX709, ώστε να μπορεί να υποστηρίζει τους χρήστες στη δημιουργία ελκυστικών selfie πορτρέτων.

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, ο αισθητήρας Sony IMX709 είναι ειδικός για το OPPO επειδή είναι το αποτέλεσμα κοινής ανάπτυξης με τη Sony για τρία χρόνια, με αξία επένδυσης άνω του 1,5 εκατομμυρίου $ ΗΠΑ ή περίπου 21,5 δισεκατομμυρίων Rp. με τη συμμετοχή 300 μηχανικών και την παραγωγή 87 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αυτός ο αισθητήρας Sony IMX709 έχει 60% αύξηση στην ευαισθησία στο φως και 35% μείωση θορύβου σε σύγκριση με τον αισθητήρα IMX615 που βρέθηκε στην προηγούμενη γενιά OPPO Reno6 Pro.

Το Sony IMX709 έχει μια εξελιγμένη σχεδίαση διάταξης pixel με την παρουσία ενός αισθητήρα RGBW (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε και Λευκό) όπου υπάρχουν λευκά pixel που δεν βρίσκονται στους παραδοσιακούς αισθητήρες κάμερας κινητής τηλεφωνίας RGGB (Κόκκινο, Πράσινο, Πράσινο και Μπλε). .

Οθόνη OPPO Reno8

Η παρουσία αυτών των λευκών pixel μπορεί να συλλάβει όλο το φάσμα του φωτός και είναι πιο ευαίσθητη στο φως από άλλα pixel, επιτρέποντας στον αισθητήρα της κάμερας να συλλαμβάνει περισσότερο φως.

Υποστηριζόμενος από τον αλγόριθμο Quadra Binning που αναπτύχθηκε από την OPPO, αυτός ο αισθητήρας μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη φωτός χωρίς να μειώνει τις πληροφορίες χρώματος, όπου υπάρχει προσθήκη δύο λευκών pixel σε κάθε τέσσερα pixel.

Αυτό επιτρέπει σε κάθε pixel να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει κόκκινα, πράσινα, μπλε και λευκά σήματα. Αυτός ο αλγόριθμος είναι ενσωματωμένος απευθείας στον αισθητήρα IMX709, γεγονός που τον καθιστά αποδοτικό, αυξάνει την απόδοση στην επεξεργασία εικόνας και τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών με τα chipset της Qualcomm και της MediaTek.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αισθητήρας Sony IMX709 έχει υψηλό επίπεδο ευαισθησίας σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ώστε να μπορεί να παράγει φωτεινές και καθαρές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα.

Για να αποδείξω τον ισχυρισμό της ικανότητας του αισθητήρα Sony IMX709 που είναι ενσωματωμένος στην μπροστινή κάμερα OPPO Reno8, τον χρησιμοποίησα αμέσως για να τραβήξω φωτογραφίες selfie σε διάφορες συνθήκες, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτή η μπροστινή κάμερα OPPO Reno8 μπορεί να παράγει καλές φωτογραφίες selfie με το θέμα να έχει ομαλό πρόσωπο και καθαρά ορατό φόντο κατά τη λήψη με τη χρήση της αυτόματης λειτουργίας.

OPPO Reno8 - Selfie - Auto

Selfie – Auto

Μετά τη μετάβαση στην τυπική λειτουργία Πορτραίτου, φαίνεται ότι οι φωτογραφίες selfie παρουσιάζουν ένα θέμα που φαίνεται εστιασμένο, φωτεινό και καθαρό, αλλά έχει ήδη ένα φόντο με εφέ bokeh. Η τομή μεταξύ θέματος και φόντου είναι καθαρά ορατή, ειδικά στο καπό.

OPPO Reno8 - Selfie - Standard Portrait

Selfie – Standard Portrait

Συνεχίζοντας στη λειτουργία Πορτραίτο με το εφέ Bokeh Flare Portrait, φαίνεται ότι οι φωτογραφίες selfie παρουσιάζουν επίσης ένα εστιασμένο και καθαρό θέμα, ενώ το φόντο έχει ένα εφέ bokeh με στρογγυλά σχέδια.

Αυτό το εφέ Bokeh Flare Portrait κάνει το φως στο φόντο να έχει στρογγυλά μοτίβα όπως όταν τραβάτε φωτογραφίες με επαγγελματική κάμερα. Όσο περισσότερο φως ανιχνεύεται, φυσικά, αυτό θα κάνει το στρογγυλό σχέδιο όλο και περισσότερο ώστε να δίνει την εντύπωση μιας μοναδικής και ενδιαφέρουσας φωτογραφίας selfie.

OPPO Reno8 - Selfie - Bokeh Flare Portrait

Selfie – Bokeh Flare Portrait

Μετάβαση σε νυχτερινές συνθήκες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Auto, η μπροστινή κάμερα του OPPO Reno8 μπορεί να είναι αρκετά καλή δημιουργώντας φωτογραφίες με καθαρά θέματα και φόντο.

OPPO Reno8 - SelfieMalam - Auto

Selfie – Auto

Εν τω μεταξύ, όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Ultra Night, τα αποτελέσματα των φωτογραφιών selfie τη νύχτα είναι φωτεινότερα και λιγότερο θορυβώδη από την αυτόματη λειτουργία.

OPPO Reno8 - SelfieMalam - Ultra Night

Selfie – Ultra Night

Εν τω μεταξύ, όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Bokeh Flare Portrait, οι φωτογραφίες selfie μπορούν να δείχνουν ένα θέμα που φαίνεται εστιασμένο και φωτεινό, αλλά το φόντο έχει ένα στρογγυλό εφέ bokeh επειδή υπάρχει πολύ φως.

OPPO Reno8 - SelfieMalam - Bokeh Flare Portrait

Selfie – Bokeh Flare Portrait

Παρόλο που χρησιμοποιεί μόνο μία μπροστινή κάμερα, χάρη στην υποστήριξη του αισθητήρα IMX709, μπορεί να φανεί ότι οι φωτογραφίες selfie που παράγονται έχουν καθαρά διαχωρισμένο το θέμα και το φόντο έχει ένα στρογγυλό εφέ bokeh χάρη στη μεγάλη ποσότητα φωτός που καταγράφεται από το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.

Από την παραπάνω εικόνα, φαίνεται ότι ο αισθητήρας IMX709 που είναι ενσωματωμένος στην μπροστινή κάμερα 32 MP του κινητού τηλεφώνου OPPO Reno8 είναι ικανός να παράγει φωτεινές selfies και ελάχιστο θόρυβο σε διάφορες συνθήκες, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *