27 Μαρτίου, 2023

Όλο και πιο δημοφιλές στην Ινδονησία, το σνακ βίντεο φτάνει τους 43 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες το 2022

Gadgetren – Από την παρουσία του TikTok, η υπηρεσία σύντομων βίντεο αγαπιέται όλο και περισσότερο στην Ινδονησία, έτσι ώστε να έχουν εμφανιστεί αρκετές άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Ένα από αυτά είναι το SnackVideo, το οποίο είναι γνωστό ότι κατάφερε να αποκτήσει μηνιαίο αριθμό ενεργών χρηστών έως και 43 εκατομμυρίων χρηστών το 2022.

Αυτές οι πληροφορίες υποβλήθηκαν σε συνεργασία με το SnackVideo και έρευνα αγοράς IPSOS με τίτλο Indonesia Short Video White Paper 2023. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι υπηρεσίες σύντομων βίντεο αυξάνονται τώρα ραγδαία, όπως αποδεικνύεται από τους γενικούς 110 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα.

Με αυτό το επίτευγμα, μπορούμε να πούμε ότι το SnackVideo αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία με ποσοστό αναγνωρισιμότητας επωνυμίας 90%. Σύμφωνα με το IPSOS, αυτό δεν μπορεί να διαχωριστεί από την υποστήριξη τριών παραγόντων που είναι το κλειδί για την επιτυχία του SnackVideo.

Οι τρεις παράγοντες περιλαμβάνουν την Ένταξη και την Ισότητα, το Οικοσύστημα της Κοινότητας και το Διαφορετικό και Τοπικό Περιεχόμενο. Στο SnackVideo, το διαθέσιμο περιεχόμενο είναι πιο περιεκτικό από άλλες πλατφόρμες. Εκτός από αυτό, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει επίσης τη δημιουργία μιας κοινότητας χρηστών σύμφωνα με τα αντίστοιχα πεδία ή τις προτιμήσεις τους.

Τώρα το ίδιο το SnackVideo έχει έναν αριθμό καθημερινών ενεργών χρηστών που φτάνει τους 700 χιλιάδες με ημερήσιες προβολές 2,7 δισεκατομμυρίων. Στη συνέχεια, έχει επίσης καθημερινές αναρτήσεις 1,5 εκατομμυρίου και 70 εκατομμύρια πατώντας το καθημερινό κουμπί “μου αρέσει” σε βίντεο που είναι ζωντανά.

Το περιεχόμενο στο SnackVideo δηλώνεται επίσης από το IPSOS ότι είναι πιο τοπικό, όπως θρησκευτικό και παρακινητικό περιεχόμενο που παρακολουθείται ευρέως και δημιουργείται από χρήστες του SnackVideo στην Ινδονησία με ποσοστό 60 τοις εκατό τον τελευταίο 1 μήνα.

Το IPSOS αξιολογεί επίσης τα χαρακτηριστικά του τοπικού περιεχομένου που υπάρχει ευρέως στο SnackVideo, κατευθύνοντας την έντονη ανάγκη για περιεχόμενο που είναι σύμφωνο με την τοπική κουλτούρα. Έτσι, ο αριθμός των χρηστών τοπικού περιεχομένου είναι αρκετά υψηλός σε σύγκριση με τους άλλους.

  Ye-Kiong-Teng-Country-Manager-SnackVideo

Από τα παραπάνω ευρήματα, ο Joseph Kristofel ως Εκτελεστικός Διευθυντής της IPSOS είπε ότι η κατηγορία βίντεο μικρού μήκους στην Ινδονησία θα συνεχίσει να αυξάνεται με συνέπεια και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη σημασία του ρόλου των σύντομων βίντεο στα μέσα ενημέρωσης.

Εξίσου σημαντικό, για τον Joseph, οι πλατφόρμες σύντομων βίντεο έχουν πλέον τη δική τους διαφοροποίηση ή χαρακτηριστικά, έτσι ώστε η καθεμία να έχει μια μοναδική ταυτότητα καθώς και μια διαφορετική εικόνα επωνυμίας.

Επιπλέον, ο Τζόζεφ είπε ότι το SnackVideo θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μαζί με τις βασικές του έννοιες, δηλαδή την ένταξη και την ισότητα και την κοινότητα.

παρουσίαση-Ipsos-SnackVideo

“Το SnackVideo πέτυχε να διαμορφώσει ενεργούς χρήστες σε μεγάλη κλίμακα που ενθαρρύνει περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες και ήταν επιτυχής όπως στις ακόλουθες περιπτώσεις στην επώαση δημιουργών και περιεχομένου, αύξηση της απόδοσης των δημιουργών και αύξηση των επιχειρηματικών εσόδων”, είπε στην ομάδα Gadgetren.

Ως πρόσθετες πληροφορίες, από τότε που κυκλοφόρησε στην Ινδονησία το 2020, το SnackVideo υποστηρίζεται από τον Teng Yee Kiong ως Country Manager του SnackVideo Indonesia ότι έτυχε θετικής υποδοχής από τον Ινδονησιακό λαό και έγινε γρήγορα η νούμερο 2 μεγαλύτερη εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο στην Ινδονησία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *