27 Μαρτίου, 2023

Όλο και πιο κινηματογραφικό, το Netflix παρουσιάζει δυνατότητες χωρικού ήχου από τη Sennheiser για το πακέτο Premium

Gadgetren – Το Netflix κυκλοφόρησε επίσημα μια νέα δυνατότητα χωρικού ήχου που ονομάζεται AMBEO 2-Channel Spatial Audio από τον κατασκευαστή τεχνολογίας Sennheiser για τη βελτίωση της ακουστικής εμπειρίας του χρήστη.

Η δυνατότητα AMBEO 2-Channel Spatial Audio είναι ειδικά για συνδρομητές του πακέτου Netflix Premium, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια κινηματογραφική και καθηλωτική εμπειρία ακρόασης ήχου σε στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν περισσότερους από 700 από τους κορυφαίους τίτλους και σειρές ταινιών στο Netflix.

Ξεκινώντας από τα Stranger Things, The Watcher, Wednesday και Knives Out: Glass Onion. Το Netflix θα προσθέσει επίσης τη δυνατότητα AMBEO 2-Channel Spatial Audio σε τέσσερις επερχόμενους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των You, Your Place or Mine και Luther: The Fallen Sun.

Εν τω μεταξύ, για άλλους τίτλους περιεχομένου βίντεο που είναι εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα δυνατότητα χωρικού ήχου, οι χρήστες μπορούν να τους βρουν πληκτρολογώντας «Χωρικός ήχος» στο πεδίο αναζήτησης ή μπορούν να τους δουν στο πιο πρόσφατο σύμβολο χωρικού ήχου στην εφαρμογή Netflix σε κινητές συσκευές, υπολογιστές, ή τηλεοράσεις Android.

Το ίδιο το πακέτο Premium Netflix προσφέρει ελκυστικές δυνατότητες, όπως εκπομπές ανάλυσης Ultra HD (4K) και HDR, καθώς και υποστήριξη για έως και 4 συσκευές ταυτόχρονα. Το πακέτο Premium μπορεί να αγοραστεί από τους χρήστες στην τιμή των 213.000 IDR. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πακέτα Premium μέσω διαφόρων παρόχων πληρωμών ή υπηρεσιών.

Το πλεονέκτημα του AMBEO 2-Channel Spatial Audio είναι ότι είναι σε θέση να παράγει μεικτό ήχο surround, έτσι ώστε ο ήχος που ακούνε οι χρήστες να είναι τόσο πραγματικός ή ζωντανός όσο είναι σε μια ταινία χωρίς την ανάγκη χρήσης υλικού ή πρόσθετων συσκευών.

Στην επίσημη δήλωσή του, το Netflix δήλωσε ότι η δυνατότητα AMBEO 2-Channel Spatial Audio χρησιμοποιεί μια διαδικασία απόδοσης που επιτρέπει στους μίκτες να συγκρίνουν το τυπικό στερεοφωνικό με το AMBEO και να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις απόδοσης με μεμονωμένα ή ομαδικά στελέχη.Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε συγκεκριμένα στελέχη, όπως ο διάλογος, να αποκλειστούν από τη χωροταξία μίξης και να αποθηκευτεί μουσική στα δεξιά και στα αριστερά κανάλια, έτσι ώστε ο ήχος που παράγεται να μην αναμιγνύεται. Ακόμη και το Netflix λέει ότι αυτή η δυνατότητα χωρικού ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο ηχεία.

Οι χρήστες του Netflix που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία παρακολούθησης ταινιών με τη δυνατότητα χωρικού ήχου από το Sennheiser μπορούν να τις ακούσουν στο κανάλι Το επίσημο YouTube. Εκτός από τον χωρικό ήχο από τη Sennheiser, το Netflix παρέχει επίσης δυνατότητες ήχου με υποστήριξη Dolby Atmos για τις σειρές και τους τίτλους ταινιών του.

Ο Renato Pellegrini ως Διευθυντής Pro Labs, AMBEO Immersive Audio αποκάλυψε ότι το AMBEO 2-Channel Spatial Audio renderer μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία μίξεων surround.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το Netflix επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Sennheiser και επέλεξε να προσφέρει μια εμπειρία ακρόασης με το AMBEO 2-Channel Spatial Audio που συμβάλλει στην αλλαγή σε περισσότερους από τον κατάλογο του Netflix», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *