25 Μαρτίου, 2023

Hands-on ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition – Φορητός υπολογιστής Super Speeding για Διάφορες Δραστηριότητες

Gadgetren – Αφού πουλήθηκε επίσημα στην Ινδονησία, η ομάδα Gadgetren είχε την ευκαιρία να κάνει πρακτική ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης πολυμέσων που διοργάνωσε η ASUS στην Τζακάρτα.

Από την πλευρά του κελύφους, αυτή η συσκευή κυριαρχείται από μαύρο χρώμα με πολύχρωμα λογότυπα ROG, διαγώνιες γραμμές και περίτεχνα την υπογραφή της ROG που την κάνει να μοιάζει με μια πολλά υποσχόμενη συσκευή παιχνιδιού.

Εν τω μεταξύ, το συνολικό σώμα αυτού του φορητού υπολογιστή έχει μαύρο χρώμα και χρησιμοποιεί μεταλλικά υλικά που το κάνουν να αισθάνεται στιβαρό και κορυφαίο στην αφή. Αλλά οι λεκέδες από τα δακτυλικά μου αποτυπώματα κολλάνε εύκολα στο κέλυφος και στο σώμα, οπότε χρειαζόμαστε ένα ειδικό υγρό και ένα πανάκι για να το καθαρίσουμε ξανά.

ASUS-ROG-Strix-Scar-17SE-Back Cover

Με βάρος 3,1 κιλά, αυτός ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών αισθάνεται βαρύς όταν το σηκώνετε. Αν και εξακολουθεί να είναι εύκολο στη μεταφορά, αν μεταφέρουμε αυτό το προϊόν σε τσάντα, θα πονέσει η πλάτη μας.

Στο εσωτερικό του ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition, βρήκα ένα πληκτρολόγιο που είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία AURA Sync, έτσι ώστε η λυχνία RGB να μπορεί να ρυθμιστεί ανά πλήκτρο.

Η ρύθμιση φωτός RGB σε αυτό το πληκτρολόγιο μπορεί σίγουρα να ζωντανέψει την ατμόσφαιρα ενθουσιασμού ενώ το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ αυτό το φως μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πληκτρολόγηση εγγράφων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων δραστηριοτήτων όταν βρίσκεται σε σκοτεινές συνθήκες.

Για μένα που είμαι χρήστης φορητού υπολογιστή ASUS, ένα πληκτρολόγιο με σχέδιο chiclet με κάνει πολύ άνετα όταν πληκτρολογώ στο ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition. Όχι μόνο αυτό, το AURA Sync μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσαρμόσει διάφορα φωτεινά στολίδια σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών.

ASUS-ROG-Strix-Scar-17SE-Keyboardj

Το ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition είναι εξοπλισμένο με οθόνη 17,3 ιντσών με ανάλυση WQHD (2560 x 1440 pixels), 100% DCI-P3, Adaptive Sync και τεχνολογία IPS που κάνει τα μάτια μου ελεύθερα κατά την παρακολούθηση βίντεο ροής, το άνοιγμα εγγράφων, προβολή φωτογραφιών ή παίζοντας παιχνίδια.

Η παρουσία ρυθμού ανανέωσης 240 Hz και χρόνος απόκρισης 3 ms, μου επιτρέπει να βλέπω τις μεταβάσεις μεταξύ μενού και κινούμενων εικόνων παιχνιδιών να φαίνονται πολύ ομαλές, ώστε να είναι ευχάριστες στο μάτι.

ASUS-Strix-Scar-17-SE- Lampu

Νιώθω επίσης ότι η απόδοση που παρουσιάζει το ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition είναι ομαλή χωρίς καθυστέρηση όταν κάνω κάποιες δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να συμβεί χάρη σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών που τροφοδοτείται από έναν Intel Core i9-12950HX 16-Core ταχύτητα έως 5 GHz που είναι ένας από τους κορυφαίους επεξεργαστές της Intel.

Η κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080Ti που υπάρχει σε αυτήν τη συσκευή είναι επίσης σε θέση να χειρίζεται γραφικά, εφαρμογές και παιχνίδια του λειτουργικού συστήματος με καλή ποιότητα, ώστε να είναι άνετο στο μάτι.

Όταν εκτελώ εφαρμογές πολλαπλών εργασιών σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών, αισθάνομαι ομαλή χωρίς προβλήματα που προκαλούνται από 2 x 16 GB LPDDR5 RAM. Εκτός από γρήγορος, ο M.2 2230 NVMe PCIe 4.0 SSD που υπάρχει στο ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition έχει χωρητικότητα 2 TB ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πολλά δεδομένα ταυτόχρονα.

Με μπαταρία 90 Wh, αυτός ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών μπορεί να διαρκέσει περίπου 4 έως 5 ώρες όταν χρησιμοποιείται για πληκτρολόγηση εγγράφων, προβολή φωτογραφιών, περιήγηση ή συνομιλία.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο εάν το ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή, εάν θέλετε να έχετε εξαιρετική απόδοση όταν εκτελείτε βαριές εφαρμογές ή παίζετε ομαλά παιχνίδια ποιότητας AAA.

ASUS-ROG-Strix-Scar-17SE-LeftSide

Έχοντας αυτή τη γρήγορη απόδοση, η ASUS διαθέτει πολλές οπές κυκλοφορίας αέρα στα πλάγια και στο πίσω μέρος, σύστημα ψύξης Vapor Chamber και ανεμιστήρα Arc Flow με 84 λεπίδες, έτσι ώστε αυτός ο φορητός υπολογιστής να μην θερμαίνεται γρήγορα όταν παίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτός ο αριθμός οπών κυκλοφορίας αέρα κάνει το ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition να μην έχει θύρα στη δεξιά πλευρά. Ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχουν δύο θύρες USB 3.2 Gen 1 Type-A και μια υποδοχή ήχου 3,5 mm.

Υπάρχει επίσης ένα κόκκινο Keystone II που είναι ένα ευέλικτο κλειδί για προσαρμογή λειτουργιών, γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών, εναλλαγή τρόπων λειτουργίας, stealth mode, αποσύνδεση ή σύνδεση, επαναφορά της διαμόρφωσης του συστήματος και παρουσίαση κρυπτογραφημένης Shadow Drive.

ASUS-ROG-Strix-Scar-17SE-KeyStoneII

Η σύνδεση του Keystone II μου επιτρέπει να αναφέρω τα διάφορα απόρρητα που έχουν οι χρήστες στο ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition. Για να διατηρηθεί το απόρρητο, τότε μπορώ να αφαιρέσω το Keystone II από τον φορητό υπολογιστή.

Οι άλλες θύρες στο πίσω μέρος αποτελούνται από Thunderbolt 4 (υποστηρίζει DisplayPort και συμβατό με USB4), USB3.2 Gen2 Type-C (υποστηρίζει DisplayPort και PD Charger), HDMI (2.1), υποδοχή RJ45 LAN και φορτιστή.

ASUS-ROG-Strix-Scar-17SE-BehindSidePort

Συνολικά, το ASUS ROG Strix Scar 17 Special Edition είναι σε θέση να προσφέρει ισχυρή απόδοση και μια ποικιλία από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά παιχνιδιού και ψυχαγωγίας. Με αυτά τα διάφορα πλεονεκτήματα, η τιμή φτάνει τα 66.999.000 Rp. για την παραλλαγή NVIDIA GeForce RTX 3080Ti και τον SSD 2 TB που δοκίμασα.

Αυτός ο φορητός υπολογιστής διαθέτει επίσης άλλες παραλλαγές με NVIDIA GeForce RTX3070Ti και 1 TB SSD που έχει τιμή 48.999.000 IDR στην Ινδονησία. Οι δύο παραλλαγές αυτού του φορητού υπολογιστή πωλούνται με περιορισμένο τρόπο, όπου μόνο 20 μονάδες είναι διαθέσιμες στην Ινδονησία προς το παρόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *