25 Μαρτίου, 2023

Hands-On ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 – Φέρτε οθόνη OLED αφής και ισχυρή απόδοση

Gadgetren – Η ASUS κυκλοφόρησε επίσημα το Zenbook 14 OLED στην Ινδονησία με τιμές που ξεκινούν από 17.299.000 Rp. για την έκδοση UX3402 (επεξεργαστής Intel Core Gen-12) και 15.299.000 Rp. για την παραλλαγή UM3402 (AMD Seryzen50).

Μεταξύ των δύο εκδόσεων, εγώ ο ίδιος είχα την ευκαιρία να έχω πιο κοντά το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 που χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή AMD Ryzen 5 5625U με μέγιστη ταχύτητα 4,3 GHz με ισχυρή απόδοση.

Για να χειριστείτε καλά τα γραφικά του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών, η GPU AMD Radeon Graphics έχει επίσης ενσωματωθεί σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή Zenbook. Η μνήμη RAM που φέρει έχει χωρητικότητα 8 GB, ώστε να μπορεί να χειρίζεται ομαλά τις δραστηριότητες πολλαπλών εργασιών στο ASUS Zenbook 14 OLED UM3402.

ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - Οθόνη

Ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος βασίζεται επίσης σε έναν SSD υψηλής ταχύτητας M.2 NVMe PCIe 4.0 και χωρητικότητα 512 GB, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πολλές εφαρμογές, παιχνίδια, φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο και τραγούδια ταυτόχρονα.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 έχει λεπτό σχεδιασμό αμαξώματος με πάχος 16,9 mm και βάρος 1,39 κιλά, γεγονός που το κάνει να μην είναι πολύ βαρύ όταν το κρατάτε ή το μεταφέρετε οπουδήποτε.

Το σώμα αυτού του φορητού υπολογιστή είναι στιβαρό επειδή χρησιμοποιεί μέταλλο. Αν και το χρώμα Jade Black κάνει αυτή τη συσκευή να φαίνεται κομψή, οι μουτζούρες των δακτυλικών αποτυπωμάτων κολλάνε εύκολα όταν αγγίζετε το κάλυμμα ή το κέλυφος.

Αυτό το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 μπορεί να ανοίξει εύκολα με ένα μόνο δάχτυλο. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί έναν μεντεσέ Ergolift που επιτρέπει στο κάτω μέρος του σώματος να ανασηκώνεται όταν η οθόνη έχει κλίση, διευκολύνοντας την πληκτρολόγηση ή την πλοήγηση χρησιμοποιώντας την επιφάνεια αφής.

ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - 180 Derajat

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η άρθρωση Ergolift μπορεί να ανοίξει έως και 180 μοίρες, γεγονός που κάνει την οθόνη ευθεία με το κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή που περιέχει το πληκτρολόγιο και την επιφάνεια αφής.

Φυσικά, όταν το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 είναι ίσιο ή 180 μοίρες, τότε μπορώ εύκολα να μοιραστώ περιεχόμενο, παρουσιάσεις, έγγραφα, φωτογραφίες ή βίντεο με άλλα άτομα.

Επιπλέον, αυτό το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 χρησιμοποιεί μια οθόνη αφής που φυσικά με διευκολύνει στην πλοήγηση μεταξύ των μενού, στην επιλογή εφαρμογών ή στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών με το άγγιγμα ενός δακτύλου στην οθόνη.

ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - Οθόνη αφής

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί ήδη μια οθόνη 14 ιντσών με τεχνολογία OLED, ανάλυση 2880 x 1800 pixel, 100% χρωματική γκάμα DCI-P3, VESA Certified Display HDR True Black και Pantone Validated που είναι σε θέση να εμφανίζει περιεχόμενο φωτεινό, ευκρινές και ευκρινές και καθαρό για να μου χαλάσει τα μάτια..

Με την παρουσία ρυθμού ανανέωσης 90 Hz και χρόνο απόκρισης 0,2 ms, η οθόνη ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 είναι σε θέση να εμφανίζει κινήσεις μετάβασης κατά την πλοήγηση, την επιλογή εφαρμογών ή την ομαλή εκτέλεση βίντεο στα Windows 11.

Όταν εκτελώ ένα ζωντανό βίντεο ροής από το YouTube με ανάλυση Full HD, φαίνεται ότι αυτή η οθόνη φορητού υπολογιστή μπορεί πραγματικά να εμφανίζει βίντεο με καθαρή και ομαλή κίνηση.

Για μένα που είμαι χρήστης φορητού υπολογιστή ASUS, φυσικά το πληκτρολόγιο chiclet που υπάρχει στο ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 είναι άνετο στη χρήση για πληκτρολόγηση εγγράφων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήγηση σε ιστότοπους και πολλά άλλα.

Υπάρχει επίσης ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή που με βοηθά να πληκτρολογώ όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι χαμηλού φωτισμού. Παρόλο που βρίσκεται σε μια σειρά από κουμπιά πληκτρολογίου, το κουμπί λειτουργίας αυτού του φορητού υπολογιστή είναι κατασκευασμένο για να έχει διαφορετικό σχήμα και είναι μάλλον δύσκολο να αποτραπεί από το να πατηθεί κατά λάθος και να απενεργοποιηθεί ξαφνικά η συσκευή.

ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - Numpad Touch

Ακριβώς στο κουμπί λειτουργίας, υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στο Windows Hello, διευκολύνοντας το ξεκλείδωμα της οθόνης ή την εισαγωγή λογαριασμών σε διάφορους ιστότοπους.

Η επιφάνεια αφής που παρουσιάζεται στο ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 έχει μια μεγάλη περιοχή που με διευκολύνει να κατευθύνω τον κέρσορα στην οθόνη και να χρησιμοποιώ χειρονομίες για να συντομεύσω ορισμένες λειτουργίες, όπως διαφάνειες με δύο δάχτυλα για κύλιση εγγράφων ή ιστότοπων από πάνω προς τα κάτω ή αντιστρόφως.

Μπορώ επίσης να ενεργοποιήσω τη λειτουργία ASUS NumberPad 2.0, η οποία θα εμφανίζει μια σειρά αριθμών και τελεστών αριθμών στο Touchpad που χρησιμεύει για την επιτάχυνση της πληκτρολόγησης αριθμών σε εφαρμογές υπολογισμού, όπως η Αριθμομηχανή, το Microsoft Excel, το Φύλλο Google και άλλες.

ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - Πλαϊνό

Στο πλάι του ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 υπάρχει μια θύρα HDMI, μια θύρα υποδοχής ήχου 3,5 mm, μια υποδοχή ανάγνωσης καρτών microSD, μια θύρα USB 3.2 Type-A και 2 θύρες USB 3.2 Gen2 Type-C. Για να μην ξεχνάμε, σε αυτό το προϊόν παρέχεται επίσης υποστήριξη για WiFi-6E, Bluetooth 5.0 και μπαταρία 75 Whr.

Με βάση αυτήν την πρακτική εμπειρία, πιστεύω ότι αυτό το ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 έχει ισχυρή απόδοση, ένα άνετο πληκτρολόγιο για πληκτρολόγηση και μια οθόνη OLED που μπορεί να εμφανίζει καθαρά το περιεχόμενο, ώστε να κάνει τα μάτια άνετα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *