25 Μαρτίου, 2023

Hands-on HUAWEI Watch D – Μπορεί να μετρήσει την αρτηριακή πίεση σαν τεντόμετρο

Gadgetren – Το HUAWEI Watch D που είναι το πιο πρόσφατο smartwatch της Huawei τράβηξε την προσοχή μου. Το έξυπνο ρολόι έχει τετράγωνο σχήμα με πάχος 13,6 mm, βάρος 40,9 γραμμάρια και χρώμα αμαξώματος Graphite Black που εξακολουθεί να αισθάνομαι άνετα όταν το τοποθετώ στον καρπό μου.

Το HUAWEI Watch D διαθέτει οθόνη 1,64 ιντσών με τεχνολογία AMOLED, ανάλυση 456 x 280 pixels και πυκνότητα pixel 326 ppi, η οποία είναι ικανή να εμφανίζει το έγχρωμο περιεχόμενο φωτεινά και καθαρά.

Όλες οι επιλογές πλοήγησης και μενού μπορούν να γίνουν απευθείας αγγίζοντας την οθόνη. Υπάρχουν δύο κουμπιά στη δεξιά άκρη του σώματος του smartwatch που αποτελούνται από τα κουμπιά Home και Health τοποθετημένα κάθετα.

HUAWEI-Watch-D-Wear

Το κουμπί Αρχική σελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιστροφή από το τρέχον επιλεγμένο μενού ή περιεχόμενο στην ενότητα Watch Face, γνωστή και ως πρώτη σελίδα. Ενώ το ειδικό κουμπί Health με κόκκινη γραμμή είναι αφιερωμένο στην πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υγείας, όπως η απευθείας μέτρηση της αρτηριακής πίεσης ή της αρτηριακής πίεσης.

Με την παρουσία του κουμπιού Health, φαίνεται ότι η Huawei θέλει να επισημάνει τα χαρακτηριστικά υγείας που είναι πράγματι οι κύριες δυνατότητες που προσφέρει αυτό το smartwatch.

Για να γίνει πιο ακριβής η λειτουργία μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, το HUAWEI Watch D διαθέτει ειδικό λουρί που είναι παχύτερο από τα κανονικά smartwatches, επειδή έχει δύο στρώματα με διαφορετικά υλικά, όπου υπάρχει φθοριούχο καουτσούκ στο επάνω μέρος και μακρομοριακό εφελκυσμό στο κάτω μέρος.

HUAWEI-Watch-D-Strap

Με την παρουσία αυτών των δύο υλικών, ο ιμάντας HUAWEI Watch D ονομάζεται ελαστικός ιμάντας που μοιάζει με σάντουιτς. Κατά τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, το μακρομοριακό εφελκυστικό τμήμα του ιμάντα διαστέλλεται σαν ένα κανονικό μετρητή αρτηριακής πίεσης.

Εγώ ο ίδιος ένιωσα την αίσθηση ότι με πιέζει ένας ιμάντας σαν να έπαιρνα αρτηριακή πίεση σε νοσοκομείο. Κατά τη λήψη μετρήσεων αρτηριακής πίεσης, το Huawei Watch D και ο καρπός πρέπει να βρίσκονται κοντά στην καρδιά για να ανιχνεύεται ομαλά η αρτηριακή πίεση. Εάν ο καρπός δεν είναι τοποθετημένος κοντά σε αυτό το μέρος, τότε αυτό το smartwatch δεν μπορεί να εμφανίσει τα αποτελέσματα.

Ο Edy Supartono ως Διευθυντής Εκπαίδευσης της Huawei Device Indonesia αποκάλυψε ότι ο ιμάντας στο HUAWEI Watch D χρησιμοποιεί την έννοια του αερόσακου διπλού στρώματος, έτσι ώστε οι χρήστες να παραμένουν άνετοι όταν ενσωματώνουν αυτό το έξυπνο ρολόι στα χέρια τους.

HUAWEI-Watch-D-TensiDarah

Εκτός από την αρτηριακή πίεση, το HUAWEI Watch D είναι επίσης εξοπλισμένο με τη λειτουργία SpO2 που μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα στο σώμα, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας COVID-19.

Για να μετρήσετε το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, ο καρπός σας πρέπει να είναι ακίνητος και να μην κουνιέται καθόλου για να έχετε μια πιο ακριβή μέτρηση.

Μέσω αυτού του HUAWEI Watch D μπορώ επίσης να μετρήσω τον καρδιακό ρυθμό, την ποιότητα του ύπνου, το ΗΚΓ και τα επίπεδα στρες. Εν τω μεταξύ, για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης, αυτή η συσκευή έχει επίσης εξοπλιστεί με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης ή αθλητισμού.

HUAWEI-Watch-D-HealthFeature

Ο Edy ισχυρίζεται επίσης ότι αυτό το έξυπνο ρολόι μπορεί να διαρκέσει 7 ημέρες με συχνή χρήση, ειδικά μετρώντας την αρτηριακή πίεση 6 φορές την ημέρα, ΗΚΓ 5 φορές την ημέρα, εμφανίζονται ειδοποιήσεις μηνυμάτων (50 μηνύματα, 6 τηλεφωνικές κλήσεις και 3 συναγερμοί την ημέρα). και η οθόνη ανάβει 200 ​​φορές την ημέρα.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας κάθε χρήστη θα ποικίλλει ανάλογα με τις συνήθειες χρήσης στις καθημερινές δραστηριότητες. Η πιστοποίηση IP68 αποδεικνύει ότι αυτή η συσκευή είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *