1 Απριλίου, 2023

IDC: Η αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία επιβραδύνεται, το μερίδιο αγοράς της Samsung συνεχίζει να αυξάνεται

Gadgetren – Η αγορά κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία είχε βελτιωθεί στα τέλη του 2020, αλλά τώρα αναφέρεται ότι η απόδοσή της έχει μειωθεί. Αυτό μεταφέρθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο International Data Corporation (IDC) στην τελευταία του ανάλυση που αναφέρει την απόδοση της αγοράς κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Σε στοιχεία αναφοράς Αντίστοιχα, η αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία φέρεται να σημείωσε πτώση στις αποστολές κατά 12,4 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνολικά, το τρίτο τρίμηνο του 2022, οι αποστολές κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία έφτασαν περίπου τα 8,1 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό είναι μικρότερο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπου 9,3 εκατομμύρια μονάδες κινητών τηλεφώνων διατέθηκαν με επιτυχία στην Ινδονησία.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι κατασκευαστές της Samsung δεν παρουσίασαν μείωση στην απόδοση της αποστολής των προϊόντων τους για κινητά. Παρόλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το OPPO, η Samsung έχει αναπτυχθεί κατά 14,6%, όπου το τρίτο τρίμηνο του 2022 η Samsung απέστειλε 1,8 εκατομμύρια μονάδες.

Σύμφωνα με την IDC, η απόδοση της Samsung οφείλεται στην παρουσία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, δηλαδή των Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4, τα οποία έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τις αποστολές σε αναδιπλούμενες συσκευές.

Επιπλέον, η Samsung αναπτύσσεται επίσης στην αγορά εισαγωγικού επιπέδου μέσω των κινητών τηλεφώνων Galaxy A13 και A03 με μερίδιο αγοράς 64,6% το τρίτο τρίμηνο του 2022 έναντι 50,6% το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η Samsung βοήθησε επίσης να αυξηθούν οι αποστολές προϊόντων 5G κατά 24,4 τοις εκατό σε σύγκριση με 8,7 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η IDC είπε ότι αυτό έκανε τη Samsung τον κορυφαίο παίκτη στην παροχή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας 5G στην Ινδονησία.

IDC-Indonesia-Smartphones-2022-Q3

Για τη χαμηλότερη μείωση στις αποστολές, πέτυχε η OPPO έτσι ώστε ο κατασκευαστής τεχνολογίας να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στον πίνακα που αναφέρει η IDC, η OPPO εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων με πτώση των αποστολών κατά -5,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Vivo με πτώση των αποστολών κατά -20,2 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2022. Άλλες εταιρείες όπως η Realme και η Xiaomi βρίσκονται στην τελευταία θέση όπου η Xiaomi σημειώνει πτώση στις αποστολές περίπου -28,9 τοις εκατό και η Realme με μείωση από -23, 6 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αριθμό των αποστολών πέρυσι.

Η Vanessa Aurelia ως Associate Market Analyst στην IDC Indonesia αποκάλυψε ότι από την έκθεση ήταν γνωστό ότι τα κινητά τηλέφωνα αρχαρίων ήταν το προϊόν που επηρεάστηκε περισσότερο από τη μείωση των αποστολών στην Ινδονησία σε σύγκριση με τις μεσαίες και ανώτερες τάξεις.

«Μεγαλύτερη πίεση έγινε αισθητή από το τμήμα τιμών κάτω από 100 USD έως 200 USD, έτσι ώστε αυτά τα δύο τμήματα συνέβαλαν στη μείωση του μεριδίου αγοράς κατά 75% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021 κατά 81%. Ενώ η κατηγορία αρχαρίων κοστίζει μεταξύ 200 και 400 USD, θεωρείται σταθερή», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *