21 Μαρτίου, 2023

IDC: Η Apple επιστρέφει για να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά tablet το 2022

IPTech – Στην τελευταία του ανάλυση, το ερευνητικό ινστιτούτο International Data Corporation (IDC) αναφέρει ξανά ότι η εταιρεία παραγωγής τεχνολογίας Apple το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα ηγηθεί και πάλι στην παγκόσμια αγορά tablet.

Επί η αναφορά, η Apple έχει στείλει 22,5 εκατομμύρια μονάδες tablet το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με μερίδιο αγοράς 49,2%. Σε σύγκριση με το 2021 το ίδιο τρίμηνο, ήταν 28,8%.

Εν τω μεταξύ, μετά την Apple, η Samsung παρουσίασε επίσης αύξηση στις αποστολές αλλά όχι πολύ μεγάλη. Είναι γνωστό ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η Samsung έχει στείλει 7,7 εκατομμύρια μονάδες tablet με αύξηση μεριδίου αγοράς 7,1%.

IDC-Tablet-Q42022-

Συνολικά το 2022, η Apple μόνο έχει αποστείλει 61,8 εκατομμύρια μονάδες tablet με ετήσια αύξηση 7 τοις εκατό από έτος σε έτος. Ενώ η Samsung στο σύνολό της έχει στείλει 30,3 εκατομμύρια μονάδες tablet με ετήσια αύξηση 0,8 τοις εκατό από έτος σε έτος.

Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο η Apple για τη συνολική ποσοστιαία ανάπτυξή της, αλλά η Samsung λέγεται ότι κατάφερε να δώσει έμφαση στις πωλήσεις tablet της στην ανώτερη μεσαία τάξη για να ενθαρρύνει μεγάλες αποστολές.

Από την άλλη πλευρά, η Apple μπόρεσε επίσης να πουλά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ώστε να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά tablet το 2022, όπως μέσω του iPad Pro 11″ και 12.9 και του iPad 10.9″. Σύμφωνα με την IDC, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν την ανάπτυξη της αγοράς tablet της Apple, δηλαδή η καθυστέρηση στην κυκλοφορία και η ήσυχη αγορά λόγω της σπανιότητας των προμηθειών εξαρτημάτων.

DC-Tablet-Q42022-1

Η IDC προβλέπει επίσης ότι στο μέλλον θα είναι όλο και πιο περιζήτητα tablet μεσαίας τάξης από τους αγοραστές, επειδή δεν χρειάζονται πλέον μόνο tablet ως ψυχαγωγία αλλά και όσον αφορά τη χρήση τους για αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, όπως η παροχή σημαντικών εφαρμογών για πληκτρολόγηση, σχέδιο , επεξεργασία βίντεο και ούτω καθεξής. πολλά άλλα.

Η Anuroopa Nataraj, ανώτερη ερευνητική αναλύτρια με το Mobility and Consumer Device Trackers της IDC, δήλωσε ότι ενώ η προσιτή τιμή και η ευκολία χρήσης θα συνεχίσουν να είναι μερικοί από τους βασικούς μοχλούς για τη διατήρηση της αγοράς, οι καταναλωτές αρχίζουν επίσης να αξιολογούν τη σημασία συσκευών υψηλότερων προδιαγραφών κατά την κατασκευή αποφάσεις αγοράς.

«Ως αποτέλεσμα, οι πωλητές πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των tablet τους. Επιπλέον, το 2022 θα δει αρκετούς νέους παίκτες όπως η Xiaomi και η OPPO να εισέρχονται στην αγορά που προσφέρουν στους καταναλωτές μια ολοκληρωμένη λύση που συνδέεται με όλες τις συσκευές και εμπλουτίζει την εμπειρία του χρήστη», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *