25 Μαρτίου, 2023

Infinix Zero Ultra εναντίον Infinix Zero 20 – Διαφορετική κατηγορία

Gadgetren – Το Infinix Zero Ultra και το Infinix Zero 20 παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα, αλλά και τα δύο έφεραν πολύ διαφορετικά σχέδια, προδιαγραφές και υποστήριξη.

Τα δύο κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζονται από την Infinix στοχεύουν πράγματι σε αρκετά διαφορετικές κατηγορίες. Το Infinix Zero Ultra, με τιμή 6.499.000 Rp. φέρνει την εντύπωση μιας ανώτερης μεσαίας κατηγορίας, ενώ το Infinix Zero 20 είναι χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας.

Αυτή η αρκετά μεγάλη σύγκριση τιμών θα έπρεπε να ήταν το κύριο μέλημα κατά την επιλογή ενός από αυτά. Απλώς, αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, μπορείτε να ακούσετε την παρακάτω περίληψη των Infinix Zero Ultra και Infinix Zero 20.

Διαφορά Infinix Zero Ultra εναντίον Infinix Zero 20

Και τα δύο φαίνονται ήδη πολύ διαφορετικά όσον αφορά τη σχεδίαση, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Το Infinix Zero Ultra έχει κυρτά πάνελ δεξιά και αριστερά με κάμερα με διάτρηση, ενώ το Infinix Zero 20 χρησιμοποιεί μια επίπεδη οθόνη με μια μικρή εγκοπή σαν σταγόνα νερού.

Αν και και τα δύο είναι κατασκευασμένα με βάση την τεχνολογία AMOLED, τα πάνελ των δύο έχουν επίσης αρκετά διαφορετικές προδιαγραφές. Το Infinix Zero Ultra έχει μέγεθος 6,8” με ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz ενώ το Infinix Zero 20 είναι μόνο 6,7” με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz.

Infinix Zero Ultra

Infinix Zero Ultra

Εάν υποστηρίζεται από το σωστό περιεχόμενο, η οθόνη Infinix Zero Ultra θεωρητικά θα έχει πιο ομαλά κινούμενα σχέδια. Παίζοντας παιχνίδια, παρακολουθώντας ταινίες ή απλώς μετακινώντας την οθόνη ενώ διαβάζετε άρθρα σίγουρα θα αισθάνεστε πιο άνετα.

Επιπλέον, το Infinix Zero Ultra έχει ως κινητήρα του MediaTek Dimensity 920. Σε σύγκριση με το MediaTek Helio G99, αυτό το chipset έχει σίγουρα πιο ισχυρή υποστήριξη και απόδοση.

Για σύγκριση, το Dimensity 920 έχει κατασκευαστεί με αρχιτεκτονικές ARM Cortex-A78 και Cortex-A55 με ταχύτητες έως και 2,5 GHz. Εν τω μεταξύ, το Dimensity G99 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Cortex-A76 και Cortex-A55 έως 2,2 GHz μόνο.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε όταν το κινητό εξαντλείται. Το Infinix Zero Ultra είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία φόρτισης 180W Thunder Charge ενώ το Infinix Zero 20 είναι εξοπλισμένο με Super Charge 45W, και τα δύο είναι πιστοποιημένα TÜV Rheinland Security.

Infinix Zero 20

Infinix Zero 20

Για να φορτίσει την μπαταρία 4.500mAh, το Infinix Zero Ultra χρειάζεται μόνο 12 λεπτά για να φτάσει στο 100%. Ενώ το Infinix Zero 20 διαρκεί έως και 30 λεπτά μόνο για 70 τοις εκατό.

Και τα δύο τηλέφωνα είναι επίσης εξοπλισμένα με μια αρκετά διαφορετική διαμόρφωση κύριας κάμερας. Το Infinix Zero Ultra σε αυτή την περίπτωση φέρει φακό ανάλυσης έως 200MP ενώ το Infinix Zero 20 είναι έως 108MP.

Η μπροστινή κάμερα είναι ίδια παρόλο που αυτό που προσφέρεται είναι ακριβώς το αντίθετο. Το Infinix Zero Ultra φέρει μόνο αισθητήρα ανάλυσης έως 32MP, ενώ το Infinix Zero είναι 20 έως 60MP και υποστηρίζει ήδη την τεχνολογία OIS (Optical Image Stabilization).

Όχι λιγότερο ενδιαφέρον, το Infinix Zero Ultra έχει επίσης καλύτερη υποστήριξη WiFi. Το κινητό τηλέφωνο διαθέτει ήδη τεχνολογία WiFi 6, η οποία υποστηρίζεται ότι έχει ταχύτητα μεταφοράς 177 τοις εκατό μεγαλύτερη από το WiFi 5 στο Infinix Zero 20, εάν το οικοσύστημα το υποστηρίζει.

Ωστόσο, αν σας αρέσει να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια με ενσύρματες συσκευές ήχου, μπορεί να σας ενδιαφέρει περισσότερο το Infinix Zero 20. Ο λόγος είναι ότι το Infinix Zero Ultra δεν διαθέτει υποστήριξη υποδοχής 3,5 mm όπως το αδερφάκι του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *