27 Μαρτίου, 2023

iPhone 14 εναντίον iPhone 13 – Μια μικρή αναβάθμιση

Gadgetren – Δεν υπάρχουν πολλές βελτιώσεις που έφερε το iPhone 14. Το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple φαίνεται μάλιστα να φέρει σχεδόν τις ίδιες προδιαγραφές με το iPhone 13 που κυκλοφόρησε το 2021 πριν.

Το iPhone 14 φέρνει βελτιώσεις μόνο σε ορισμένες πτυχές. Αυτά περιλαμβάνουν κάμερες, χαρακτηριστικά ασφαλείας και GPU (Graphics Processing Unit). Επιπλέον, αυτά τα τηλέφωνα φέρουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές.

Ωστόσο, αξίζει να εξεταστούν ορισμένες από αυτές τις αναβαθμίσεις για τη μετάβαση σε ένα νεότερο τηλέφωνο; Όσοι από εσάς είστε περίεργοι μπορείτε να ακούσετε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των παρακάτω iPhone 14 και iPhone 13.

Διαφορά μεταξύ iPhone 14 και iPhone 13

Με την πρώτη ματιά, η διαμόρφωση της κάμερας που φέρουν το iPhone 14 και το iPhone 13 φαίνεται αρκετά παρόμοια. Και οι δύο φέρουν κύριο φακό 12MP + ευρυγώνιο 12MP στο πίσω μέρος και selfie 12MP στο μπροστινό μέρος.

Απλώς ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται έχει αρκετές βελτιώσεις. Η κύρια κάμερα του iPhone 14 σε αυτήν την περίπτωση καταγράφεται ότι φέρει μεγαλύτερο μέγεθος κλείστρου και διάφραγμα από αυτό που προσφέρει το iPhone 13.

Apple iPhone 14 και iPhone 14 Plus

iPhone 14

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, το iPhone 14 έχει αισθητήρα 1,9 μικρομέτρων με διάφραγμα f/1,5 ενώ το iPhone 13 είναι μόνο 1,7 μικρόμετρα με διάφραγμα f/1,6. Οι κάμερες με μεγαλύτερα μεγέθη κλείστρου και διαφράγματα μπορούν γενικά να κάνουν τη λήψη φωτογραφιών πιο βέλτιστη.

Με μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα και διάφραγμα κλείστρου, η κάμερα του iPhone 14 υποστηρίζεται ότι είναι πιο αξιόπιστη για διάφορα σενάρια φωτισμού. Η φωτογραφία ή το βίντεο που προκύπτει μπορεί να είναι πιο λεπτομερής, ευκρινής και να έχει λιγότερο θόρυβο.

Αυτή η βελτίωση στις δυνατότητες λήψης ισχύει και για την μπροστινή κάμερα. Εάν το iPhone 13 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί f/2.2, το iPhone 14 οφείλεται στο ότι έχει εμπιστευτεί τις δυνατότητες selfie του στον αισθητήρα με διάφραγμα f/1.9.

Επιπλέον, η Apple έχει ενσωματώσει μια νέα υποστήριξη που ονομάζεται Photonic Engine. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει μια δραματική βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας που προκύπτει ακόμη και σε συνθήκες μέτριου ή ακόμα και χαμηλού φωτισμού.

Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα λειτουργία Action Mode για να υποστηρίξει τις δυνατότητες εγγραφής εικόνων της. Αυτή η νέα υποστήριξη υπόσχεται να κάνει τα βίντεο να φαίνονται πιο σταθερά με λιγότερο κούνημα.

iPhone 13

iPhone 13

Συζητώντας τα νέα χαρακτηριστικά, το iPhone 14 εισάγει επίσης υποστήριξη ασφαλείας που ονομάζεται Emergency SOS μέσω δορυφόρου και ανίχνευσης σύγκρουσης. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης όταν οι συνθήκες είναι κρίσιμες.

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα να εξακολουθούν να στέλνουν σήματα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ακόμη και αν βρίσκονται εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένη βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ενώ το Crash Detection στη σειρά iPhone 14 επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα να ανιχνεύουν σοβαρές συγκρούσεις αυτοκινήτου. Θα καλεί αυτόματα υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ο χρήστης είναι αναίσθητος ή δεν μπορεί να φτάσει στη συσκευή του.

Δυστυχώς, το iPhone 14 επιστρέφει στη χρήση του Apple Bionic 15. Αν και σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο που χρησιμοποιείται έχει GPU με 5 πυρήνες, επομένως θα είναι ελαφρώς πιο ισχυρό από το iPhone 13 που έχει μόνο 4 πυρήνες.

Η Apple πιστεύει ότι το Bionic 15 εξακολουθεί να είναι ταχύτερο από άλλα chipset της κατηγορίας του. Επιπλέον, η έκδοση που χρησιμοποιείται στο iPhone διαθέτει GPU με 5 πυρήνες που επιτρέπει καλύτερη επεξεργασία γραφικών για βίντεο και βαριά παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *