25 Μαρτίου, 2023

iPhone 14 Pro εναντίον iPhone 13 Pro – Φέρτε πολλές αναβαθμίσεις

Gadgetren – Σε αντίθεση με την κανονική έκδοση του iPhone 14, το iPhone 14 Pro φέρνει αρκετά μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro που θεωρείται γραμμικά ως ο προκάτοχός του.

Οι βελτιώσεις που φέρνει το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple εντοπίζονται μάλιστα σε διάφορες βασικές πτυχές. Αυτά περιλαμβάνουν chipset, κάμερες, οθόνες και πρόσθετα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Με αυτήν την αρκετά σημαντική αύξηση, δεν χρειάζεται να διστάσουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε το iPhone 14 Pro αμέσως. Ακόμα κι αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι σχετικά με αυτό, μπορείτε να ακούσετε τις διαφορές μεταξύ των παρακάτω δύο μοντέλων iPhone.

Διαφορά μεταξύ iPhone 14 Pro και iPhone 13 Pro

Σχεδιασμός και οθόνη

Το iPhone 14 Pro μοιάζει με ένα ολοκαίνουργιο τηλέφωνο. Η Apple μπορεί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παρόμοια σχεδίαση με την προηγούμενη γενιά, αλλά υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που κάνουν αυτή τη συσκευή ακόμα πιο ελκυστική.

Ένα από αυτά είναι η ενσωμάτωση του Dynamic Island στην οθόνη. Σε αντίθεση με την εγκοπή στο iPhone 13 Pro, αυτή η νέα σχεδίαση συνδυάζει υλικό και λογισμικό σε μία γραμμή για να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τη συσκευή.

Με το Dynamic Island, μπορούμε πιο εύκολα να αλληλεπιδράσουμε με σημαντικές ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και συμβάντα. Οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, όπως Χάρτες, Μουσική, χρονόμετρα, σε Ζωντανές Δραστηριότητες μπορούν επίσης να το εκμεταλλευτούν.

Μιλώντας για την οθόνη, το ίδιο το iPhone 14 Pro έχει ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση. Παρά το παρόμοιο μέγεθος και κάποια υποστήριξη, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί ήδη ένα πάνελ 2556 x 1179 pixel ενώ το iPhone 13 Pro έχει μόνο 2532 x 1170 pixel.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η επόμενη ρύθμιση είναι στην πτυχή της κάμερας. Η συσκευή iPhone 14 Pro έχει καταγραφεί ότι φέρει ένα σετ φακών τόσο εμπρός όσο και πίσω με υψηλότερη διαμόρφωση από αυτή που προσφέρει το iPhone 13 Pro.

Στο μπροστινό μέρος, το iPhone 14 Pro εξακολουθεί να βασίζεται σε φακό ανάλυσης 12 MP. Απλώς έχετε κατά νου ότι το διάφραγμα κλείστρου είναι f/1.9 ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το f/2.2 του iPhone 13 Pro.

Ενώ βρίσκεται στο πίσω μέρος, το iPhone 14 Pro χρησιμοποιεί τώρα έναν κύριο φακό με ανάλυση έως και 48MP. Μπορεί να ειπωθεί ως σημαντική ανακάλυψη επειδή το προηγούμενο iPhone 13 Pro χρησιμοποιούσε μόνο αισθητήρα 12MP.

Απλώς, αντ ‘αυτού, το άνοιγμα του κλείστρου της πίσω κάμερας του iPhone 14 Pro είναι μικρότερο. Το τηλέφωνο διαθέτει κύριο φακό f/1.78 και ευρυγώνιο f/2.2, παρόλο που το iPhone 13 Pro φέρει αισθητήρα f/1.5 και f/1.8 όταν το βλέπετε με παρόμοια σειρά.

Ακόμα κι έτσι, το iPhone 14 Pro είναι σίγουρα ικανό να παράγει καλύτερες εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον φακό υψηλής ανάλυσης του. Επιπλέον, το κινητό τηλέφωνο είναι επίσης εξοπλισμένο με τη λειτουργία Photonic Engine.

Το Photonic Engine είναι ένα χαρακτηριστικό που θα βελτιώσει την ποιότητα της λήψης όταν οι συνθήκες είναι επαρκείς για χαμηλό φωτισμό. Αυτή η υποστήριξη υπόσχεται καλύτερη επεξεργασία λεπτομέρειας, υφής και χρώματος.

Εκτός από το Photonic Engine, το iPhone 14 Pro από την άλλη είναι εξοπλισμένο και με λειτουργία Action Mode. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους χρήστες κατά την εγγραφή βίντεο, ώστε τα αποτελέσματα να φαίνονται πιο σταθερά χωρίς κουνήματα.

Qoala-Complete-Protect-iPhone-13-Series

iPhone 13 Pro

Εκτέλεση

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του iPhone 14 Pro, φυσικά, δεν μπορούν να διαχωριστούν από το chipset του. Apple A16 Bionic επειδή καταγράφηκε ότι έφερε αρκετές βελτιώσεις σε σύγκριση με το A15 Bionic στο iPhone 13 Pro.

Η CPU, η GPU, η Neural Engine, ο Επεξεργαστής Σήματος Εικόνας (ISP) του A15 Bionic θεωρούνται ακόμη και η βάση για την επεξεργασία δεδομένων εικόνας για το επαγγελματικό σύστημα κάμερας που φέρνει το iPhone 14 Pro. Ο συνδυασμός υποστηρίζεται ότι μπορεί να χειριστεί έως και 4 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά φωτογραφία.

Με το A16 Bionic, το iPhone 14 Pro μπορεί επίσης να παρουσιάσει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το Dynamic Island στην αποδοτικότητα κατανάλωσης ενέργειας. Η απόδοσή του είναι όλο και πιο ελπιδοφόρα τόσο για συνηθισμένη χρήση όσο και για χειρισμό βαρέων εργασιών όπως το παιχνίδι.

χαρακτηριστικό

Η κυκλοφορία του iPhone 14 Pro εισήγαγε επίσης πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αν και είναι ακόμα διαθέσιμο σε περιορισμένο τρόπο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το Emergency SOS μέσω δορυφόρου είναι ένα ενδιαφέρον.

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις παρόμοιες δυνατότητες που προσφέρει το iPhone 13 Pro, η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Η γραμμή κινητής τηλεφωνίας φέρνει επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Ανίχνευση σύγκρουσης. Με αυτήν την υποστήριξη, η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει ένα ατύχημα και στη συνέχεια να στείλει αυτόματα ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιβιώσει ακόμα κι αν είναι αναίσθητος ή δεν μπορεί να φτάσει στο iPhone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *