23 Μαρτίου, 2023

iPhone 14 Pro Max εναντίον iPhone 13 Pro Max – Πού είναι η βελτίωση;

Gadgetren – Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, το iPhone 13 Pro Max και το iPhone 14 Pro Max είχαν τιμές που ξεκινούσαν από 1.099 $ ΗΠΑ για τη χαμηλότερη παραλλαγή.

Σε σύγκριση με τη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών, εκείνη την εποχή το 2021 το iPhone 13 Pro Max είχε τιμή περίπου 15.655.914 Rp. ενώ το iPhone 14 Pro Max που ήταν παρόν το 2022 πουλήθηκε ξεκινώντας από περίπου 16.430.050 Rp.

Φυσικά, υπάρχουν βελτιώσεις που έχει το iPhone 14 Pro Max σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max ξεκινώντας από χαρακτηριστικά, απόδοση, υποστήριξη κάμερας, σχεδιασμό οθόνης και πολλά άλλα.

Το iPhone 14 Pro Max έρχεται επίσης με μια ποικιλία από ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, όπως Dynamic Island, Emergency SOS μέσω δορυφόρου, κύρια κάμερα 48 MP, Photonic Engine, Action Mode και άλλα.

Διαφορά μεταξύ iPhone 14 Pro Max και iPhone 13 Pro Max

Και τα δύο αυτά τηλέφωνα έχουν χρησιμοποιήσει οθόνη 6,7 ιντσών με τεχνολογία Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Εξοπλισμένες με τη λειτουργία ProMotion, και οι δύο οθόνες μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που ανοίγει.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στα χαρακτηριστικά της οθόνης όπου το iPhone 14 Pro Max έχει 2796 x 1290 pixel και επίπεδο φωτεινότητας έως 2.000 nits ενώ το iPhone 13 Pro Max φέρει 2778 x 1284 pixel και επίπεδο φωτεινότητας έως 1.200 nits.

Dynamic Island iPhone 14 Pro Max

Το iPhone 14 Pro Max υποστηρίζεται επίσης από τη λειτουργία Always-On Display, η οποία επιτρέπει στην οθόνη να συνεχίζει να περιέχει διάφορες πληροφορίες ώρας, ειδοποιήσεις και άλλα κατά την ανάπαυση, η οποία στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται.

Παρόλο που και οι δύο χρησιμοποιούν μια οθόνη που γεμίζει το μπροστινό μέρος, το iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί μια τρύπα που ονομάζεται Dynamic Island όταν το iPhone 13 Pro Max εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κτυπήματα.

Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται Dynamic Island επειδή το μαύρο τμήμα της τρύπας διάτρησης του iPhone 14 Pro Max μπορεί να αλλάξει το σχήμα του σαν να ήταν ένδειξη Face ID, εμφανίζοντας τηλεφωνικές κλήσεις, ακρόαση μουσικής, οδηγίες από έναν χάρτη κατά την πλοήγηση και πολλά άλλα.

Apple-iPhone-14-Pro-and-iPhone-14-Pro-Max-Screen

iPhone 14 Pro Max

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Dynamic Island παρουσιάστηκε από την Apple στο iPhone 14 Pro Max για να εμφανίσει μια διαφορετική τρύπα από άλλα κινητά τηλέφωνα και να δείχνει πιο διαδραστικό.

Από τον τομέα της κουζίνας, το iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί το chipset Apple A16 Bionic (4nm) το οποίο έχει Hexa-Core (Dual-Core 3,46 GHz Avalanche + Quad-Core Blizzard) και Penta-Core GPU που υποστηρίζεται ότι έχει μεγαλύτερη απόδοση και απόδοση υψηλότερη από την προηγούμενη γενιά

Εν τω μεταξύ, το iPhone 13 Pro Max έρχεται με το chipset Apple A15 Bionic (5nm) εξοπλισμένο με Hexa-Core (Dual-Core 3,23 GHz Avalanche + Quad-Core Blizzard). Η αύξηση της απόδοσης του iPhone 14 Pro Max είναι επίσης πολύ λογική, δεδομένου ότι η τεχνολογία Apple A16 Bionic είναι πιο προηγμένη και χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματική τεχνολογία κατασκευής σε σύγκριση με το Apple A15 Bionic που ανήκει στο iPhone 13 Pro Max.

Apple iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max

Ως συνήθως, η Apple δεν αποκαλύπτει τη χωρητικότητα της μπαταρίας και των δύο, αλλά το iPhone 14 Pro Max μπορεί να διαρκέσει 29 ώρες για αναπαραγωγή βίντεο και 95 ώρες για αναπαραγωγή τραγουδιών. Λίγο πιο κάτω, το iPhone 13 Pro Max μπορεί να αντέξει 28 ώρες για αναπαραγωγή βίντεο και 95 ώρες για αναπαραγωγή τραγουδιών. Και τα δύο διαθέτουν δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που μπορεί να φορτίσει έως και 50% σε 30 λεπτά.

Η κύρια κάμερα του iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί ανάλυση 48 MP η οποία φυσικά έχει αυξηθεί σε ποιότητα και ανάλυση σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max που εξακολουθεί να είναι ανάλυση 12 MP.

Θεωρητικά, η κύρια κάμερα του iPhone 14 Pro Max θα μπορεί να παράγει φωτογραφίες με καλύτερη λεπτομέρεια από το iPhone 13 Pro Max. Ενώ οι άλλες διαμορφώσεις πίσω κάμερας είναι σχεδόν οι ίδιες όπου και οι δύο χρησιμοποιούν τηλεφακό κάμερα 12 MP, υπερευρυγώνιο 12 MP και 3D σαρωτή LiDAR TOF (Time of Flight).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *