1 Απριλίου, 2023

MediaTek Helio G25 ισοδύναμο με Qualcomm Snapdragon Chipset Τι;

Gadgetren – Παρόλο που στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ένα αρκετά παλιό chipset, MediaTek Helio G25 εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από αρκετούς κατασκευαστές για την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων σε προσιτές τιμές.

Συμπεριλαμβανομένου ενός από αυτά, μπορούμε να βρούμε το chipset της βασικής κατηγορίας που χρησιμοποιείται για να οπλίσει τη συσκευή Infinix HOT 20i, η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2022.

Φυσικά, η απόφαση ορισμένων κατασκευαστών να επαναχρησιμοποιήσουν το Helio G25 είναι αρκετά λογική. Το πρόβλημα είναι ότι το chipset μπορεί να συγκριθεί με ορισμένα από τα προϊόντα της Qualcomm, όπως στην παρακάτω εξήγηση.

MediaTek Helio G25 ισοδύναμο με Qualcomm Snapdragon Τι;

Αναφέρεται στα δεδομένα που εμφανίζονται από SoC smartphone AnTuTu’s Performance Ladder, το Helio G25 καταλαμβάνει την πέμπτη θέση από κάτω. Το chipset είναι στο ίδιο επίπεδο με την Qualcomm Snapdragon 625 και Snapdragon 439.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, ο Snapdragon 625 είναι ένα αρκετά παλιό chipset μεσαίας κατηγορίας. Εν τω μεταξύ, ο Snapdragon 439 είναι και ένα προϊόν που αναπτύχθηκε για να στοχεύει την κατηγορία εισόδου από την Qualcomm.

Με βάση τις δοκιμές χρήσης που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα Gadgetren σε πολλές προηγούμενες συσκευές, το Helio G25 μπορεί επίσης να θεωρηθεί ισοδύναμο με τον Qualcomm Snapdragon 450, το οποίο είναι ένα επίπεδο πιο κάτω αν κοιτάξετε τα δεδομένα SoC Performance Ladder AnTuTu Smartphone.

Η δοκιμή μας του Helio G25 στο Xiaomi Redmi 10A κατάφερε να συγκεντρώσει 133 πόντους για Single-Core και 475 πόντους για Multi-Core κατά τη χρήση του Geekbench 5. Αυτή η βαθμολογία είναι σχεδόν ίδια με τον Snapdragon 450 στα Samsung Galaxy M11 και Galaxy A11 .

Κατά τη δοκιμή του Galaxy M11 με το Geekbench 5, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε βαθμολογία 130 βαθμών για Single-Core και 492 πόντους για Multi-Core. Ενώ το Galaxy A11 έχει 129 βαθμούς για Single-Core και 489 points για Multi-Core.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία χρήσης που προσφέρουν τα κινητά τηλέφωνα με διάφορους τύπους chipsets θα είναι η ίδια ακόμη και αν λάβουν αρκετά ίση βαθμολογία. Άλλα στοιχεία όπως η μνήμη RAM, τα μέσα αποθήκευσης εσωτερικού χώρου και η διεπαφή του λειτουργικού συστήματος έχουν επίσης μεγάλη επιρροή από αυτή την άποψη.

Ακόμα κι έτσι, τα τέσσερα chipset είναι εξίσου κατάλληλα για να συνοδεύσουν διάφορα είδη κινητών τηλεφώνων στην κατηγορία εισόδου. Το Helio G25 που περιλαμβάνεται επίσης σε αυτό είναι το ίδιο ώστε να μπορεί να είναι ακόμα μια επιλογή όταν ψάχνετε για μια νέα συσκευή σε προσιτή τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *