25 Μαρτίου, 2023

MediaTek Helio G99 Ισοδυναμεί με Snapdragon Chipset Πόσο είναι;

Το Gadget – MediaTek Helio G99 τώρα έχει γίνει ο βασικός πυλώνας σειράς chipset πολλών εταιρειών στην ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων μεσαίας τάξης, ειδικά για το εύρος τιμών των 2-4 εκατομμυρίων IDR.

Αυτό το μεσαίο chipset που κατασκευάζεται από την MediaTek έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και από πολλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν στην Ινδονησία. Αυτά περιλαμβάνουν το Infinix Zero 20, τη σειρά TECNO POVA 4 και το vivo V25e.

Η χρήση αυτού του chipset σε ορισμένα από αυτά τα κινητά τηλέφωνα μπορεί σίγουρα να κάνει ορισμένους από εμάς να περιεργαστούν τις δυνατότητές του. Κάποιοι ίσως θέλουν ακόμη να μάθουν πόσο ισοδυναμεί το MediaTek Helio G99 με το Qualcomm Snapdragon.

Βασικές προδιαγραφές MediaTek Helio G99

Το MediaTek Helio G99 είναι ένα chipset που αναπτύχθηκε με βάση Αρχιτεκτονική του βραχίονα μεγάλο.ΛΙΓΟ. Ο πυρήνας αποτελείται από 2x ταχύτητες ARM Cortex-A76 έως 2,2 GHz και 6x ARM Cortex-A55 έως 2,0 GHz.

Για την υποστήριξη των δυνατοτήτων γραφικών του, αυτό το chipset είναι εξοπλισμένο με GPU ARM Mali-G57 MC2. Η MediaTek το προωθεί επίσης ενσωματώνοντας υποστήριξη για αναλύσεις οθόνης έως και 2520 x 1080 pixel με ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz.

Helio G99 TECNO POVA

Η διαχείριση δεδομένων χρησιμοποιεί ήδη μνήμη υψηλής απόδοσης. Η RAM τύπου LPDDR4X και τα αποθηκευτικά μέσα UFS 2.2 που χρησιμοποιεί είναι σίγουρα σε θέση να παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα για μεγιστοποίηση των ικανοτήτων κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την αποδοτικότητα της κατανάλωσης ενέργειας, επειδή αυτό το chipset έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την κατασκευή TSMC N6 που έχει μέγεθος 6nm. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το MediaTek Helio G99 επίσης δεν θα ζεσταθεί γρήγορα.

Ο ISP (Image Signal Processor) που χρησιμοποιεί η MediaTek Helio G99 είναι επίσης αρκετά ικανός. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν αυτό το chipset μπορούν να υποστηρίζουν μεμονωμένες κάμερες έως 108MP ή διπλές κάμερες έως 16MP + 16MP.

MediaTek Helio G99 Ισοδυναμεί με Qualcomm Snapdragon Πόσο;

Με βάση τα αποτελέσματα σημεία αναφοράς από την ομάδα του JagatReview στο vivo V25e, το MediaTek Helio G99 μπόρεσε να πάρει βαθμολογία AnTuTu V9 έως και 376.676 βαθμούς. Μπορούμε να το ταυτίσουμε με τον Qualcomm Snapdragon 695 αν δούμε τα δεδομένα.

Παρά την ελαφρώς πιο προηγμένη αρχιτεκτονική βάση, ο Snapdragon 695 με βάση τα αρχεία μας κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 375.370 βαθμούς όταν δοκιμάστηκε με το AnTuTu V9. Κάναμε συγκεκριμένα αυτή τη δοκιμή στο OPPO Reno7 Z 5G.

Λίγες πληροφορίες για όσους από εσάς δεν ξέρετε, Snapdragon 695 έχει στην πραγματικότητα μια νεότερη αρχιτεκτονική. Το chipset βασίζεται στο Qualcomm Kryo 660 (2x ARM Cortex-A78 ταχύτητες έως 2,2 GHz + 6x ARM Cortex-A55 έως 1,7 GHz) με παρόμοια κατασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *