27 Μαρτίου, 2023

MediaTek Helio P35 εναντίον Qualcomm Snapdragon 665 – Ποιο είναι το κατάλληλο για τη μεσαία κατηγορία;

Το Gadgetren – Chipset είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα νέο κινητό τηλέφωνο, διότι θα επηρεάσει θεμελιωδώς τις δυνατότητες της συσκευής.

Φτάνοντας εδώ, οι τύποι chipset από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε είναι ακόμη πιο διαφορετικοί. Διάφορες εταιρείες όπως η Qualcomm και η MediaTek εξακολουθούν να φαίνονται να ανανεώνουν επιμελώς τις σειρές προϊόντων τους με διάφορες νέες τεχνολογίες.

Η κατώτερη μεσαία τάξη δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορούμε να βρούμε πολλά chipsets που αποτελούν τη βάση των κινητών τηλεφώνων σήμερα. Αυτά περιλαμβάνουν το MediaTek Helio P35 και το Qualcomm Snapdragon 665.

Τώρα θα συναντήσουμε το Helio P35 και το Snapdragon 665 σε πολλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων. Αξίζει να ληφθούν υπόψη και τα δύο εάν αναζητούμε μια συσκευή με αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Ωστόσο, τα δύο chipset έχουν πολύ διαφορετικές προδιαγραφές. Όσοι από εσάς συγκρίνετε συσκευές με Helio P35 και Snapdragon 665 μπορείτε να ακούσετε τις διαφορές ως εξής.

Σύγκριση MediaTek Helio P35 με Qualcomm Snapdragon 665

Η διαφορά μεταξύ των δύο chipsets μπορεί να φανεί ξεκινώντας από την αρχιτεκτονική του πυρήνα που χρησιμοποιείται. Helio P35 σε αυτήν την περίπτωση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί προσωρινά το ARM Cortex-A53 με ταχύτητες έως και 2,3 GHz Snapdragon 665 Χρησιμοποιεί ήδη το Qualcomm Kryo 260.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, το Kryo 260 είναι ένας τύπος προσαρμοσμένου πυρήνα. Η Qualcomm το ανέπτυξε ειδικά με βάση το παράγωγο ARM Cortex-A73 και το παράγωγο Cortex-A53 με ταχύτητες έως και 2,0 GHz για τον Snapdragon 665.

Στα χαρτιά, ο Snapdragon 665 μπορεί να είναι πιο ισχυρός. Το μεσαίο chipset της Qualcomm θα είναι πιο αξιόπιστο για να χειρίζεται διάφορα είδη βαρέων εργασιών, όπως η χρήση του για παιχνίδια.

Για να μην αναφέρουμε, οι επεξεργαστές γραφικών στους οποίους βασίζονται τα δύο chipsets είναι επίσης αρκετά διαφορετικοί. Το Helio P35 εμπιστεύεται τις δυνατότητές του στο IMG PowerVR GE8320 ενώ το Snapdragon 665 βασίζεται στο Qualcomm Adreno 610.

Η εμπειρία χρήσης των δύο chipset μπορεί να είναι ακόμα πιο διαφορετική αν κοιτάξετε τον κατασκευαστή που χρησιμοποιούν. Ο Snapdragon 665 είναι χτισμένος στην κατασκευή 11 nm που είναι ελαφρώς πιο αποδοτικός από το Helio P35 με τη διαδικασία 12 nm.

Το μόντεμ Snapdragon 665 είναι επίσης λίγο πιο ενημερωμένο. Παρόλο που και οι δύο υποστηρίζουν LTE Cat.13 που έχει ταχύτητες έως και 150Mbps για λήψεις, το Qualcomm Snapdragon X12 LTE υιοθετεί Cat.12 έως 600Mbps, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο από το Cat.7 που ανήκει στο Helio P35, το οποίο είναι ικανό μόνο έως και 300Mbps για λήψεις.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες των δύο chipset είναι επίσης αρκετά διαφορετικές. Το Helio P35 υποστηρίζει μόνο διπλούς φακούς έως 13MP ή μονούς φακούς 25MP, ενώ ο Snapdragon 665 που βασίζεται στο Qualcomm Spectra 165 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16MP ή 48MP για παρόμοια παραγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *