23 Μαρτίου, 2023

OpenSignal: Αυτές είναι οι ώρες αιχμής του δικτύου κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Gadgetren – Καλωσορίζοντας τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ερευνητικό ινστιτούτο OpenSignal αναφέρει πληροφορίες για το πώς το Ραμαζάνι επηρεάζει τη δραστηριότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στις μουσουλμανικές χώρες. Αυτή η αναφορά είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης του OpenSignal από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2022.

Το OpenSignal έλαβε δείγμα πέντε χωρών με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό για ανάλυση στην έκθεσή του, οι οποίες περιλαμβάνουν την Ινδονησία, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία.

Από τα αποτελέσματα της ανάλυσης που προέκυψε, κατά τη διάρκεια του μήνα νηστείας παρατηρείται αλλαγή στις ώρες δραστηριότητας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η πλειονότητα αυτών των μουσουλμανικών χωρών την εποχή πριν από την αυγή μέχρι την ανατολή του ηλίου λέγεται ότι έχει πιο αργό ρυθμό από άλλους μήνες.

Το OpenSignal εξήγησε ότι αυτό προκλήθηκε από πολλούς ανθρώπους που ξυπνούσαν μεταξύ 03.00 και 06.00, έτσι ώστε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να έχει συμφορηθεί λόγω του μεγαλύτερου αριθμού χρηστών που επηρέασε τη μέση ταχύτητα λήψης του 4G.

Opensignal Internet Speed ​​2022

Opensignal Internet Speed ​​2022 - Σύγκριση

Το 2022, ο μουσουλμανικός πληθυσμός στη Σαουδική Αραβία είναι 96 τοις εκατό και το Πακιστάν είναι 93 τοις εκατό, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας τον μήνα του Ραμαζανιού.

Εν τω μεταξύ, ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Αίγυπτο εκτιμάται ότι είναι περίπου 90 τοις εκατό και η Ινδονησία αναφέρεται ότι έχει μουσουλμανικό πληθυσμό περίπου 87 τοις εκατό. Τόσο η Αίγυπτος όσο και η Ινδονησία παρουσίασαν συγκεκριμένα μειωμένες ταχύτητες 4G λόγω της πρωινής συμφόρησης κατά 18,5 τοις εκατό και 16,7 τοις εκατό, αντίστοιχα. Αυτό είναι χαμηλότερο από τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

Στη συνέχεια, η Μαλαισία με μουσουλμανικό πληθυσμό μόλις περίπου 64%, κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού η δραστηριότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη χώρα αυτή έχει μικρότερο αντίκτυπο.

Δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν η επιρροή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στη δραστηριότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας φέτος θα είναι ίδια με το 2022. Ωστόσο, το μοτίβο μπορεί να μην είναι πολύ διαφορετικό όταν ο χρόνος από την αυγή μέχρι την αυγή του δικτύου διαδικτύου είναι πιο αργός επειδή πολλοί χρήστες παίζουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *