23 Μαρτίου, 2023

OpenSignal: Μέση ταχύτητα λήψης των καλύτερων χειριστών XL στην Ινδονησία

Gadgetren – Κλείνοντας στα τέλη του 2022, το ερευνητικό ινστιτούτο OpenSignal εξέδωσε την τελευταία του έκθεση σχετικά με την εμπειρία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας όλων των χρηστών του στην Ινδονησία σε πέντε παρόχους που περιλαμβάνουν Tri, Indosat, Smartfren, Telkomsel και XL για 90 ημέρες από την 1η Αυγούστου 2022.

Σε η αναφορά, η XL είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που κυριαρχεί στην κορυφαία θέση για εμπειρία στο διαδίκτυο στην Ινδονησία, εκτός από την εμπειρία ταχύτητας μεταφόρτωσης που εξακολουθεί να κατέχει η Telkomsel. Η εμπειρία δικτύου της XL για τις κατηγορίες βίντεο, παιχνιδιών, εφαρμογών ήχου και ταχύτητας λήψης βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Όσον αφορά την ταχύτητα μεταφόρτωσης, η Telkomsel παίρνει βαθμολογία 8,2 ενώ η XL βρίσκεται πίσω της με βαθμολογία 7,6. Εν τω μεταξύ, η ταχύτητα λήψης της XL οδηγεί όλους τους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία με βαθμολογία 20,8 που έχει συνολικό μέσο όρο 20,8 Mbps.

Το OpenSignal μέσω του Hardik Khatri ως Τεχνικού Αναλυτή δήλωσε ότι η μέση ταχύτητα λήψης των χρηστών XL έχει αυξηθεί κατά 2,1 Mbps ή 10,9% από την προηγούμενη αναφορά. Η XL οδηγεί επίσης στην εμπειρία βίντεο με βαθμολογία 46,5, η οποία είναι ελαφρώς διαφορετική από την 46,1 της Telkomsel.

Τότε η εμπειρία παιχνιδιού που παρέχει ο χειριστής XL είναι ανώτερη με βαθμολογία 67,1 που ξεπερνά την Telkomsel με βαθμολογία 64,3. Ακόμα κι έτσι, το OpenSignal εκτιμά ότι η Telkomsel εξακολουθεί να είναι ηγετική σε κατηγορίες όπως η καλή κάλυψη 4G και εξακολουθεί να παρέχει μια συνεπή εμπειρία Διαδικτύου.

Η κάλυψη 4G της Telkomsel στην Ινδονησία βαθμολογείται με 8,8 σε μια κλίμακα 10 βαθμών, η οποία είναι υψηλότερη από την XL και την Indosat με βαθμολογίες 6,5 και 6,4 βαθμών αντίστοιχα. Ωστόσο, για αυτήν την κάλυψη κάλυψης 4G, το OpenSignal είπε ότι το σήμα 4G σχετίζεται με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται οι χρήστες όλων των φορέων εκμετάλλευσης δικτύου.

Όσον αφορά τις ενημερώσεις σχετικά με τη χρήση του δικτύου 5G στην Ινδονησία, η έκθεση Opensignal δείχνει επίσης ότι, παρόλο που οι υπηρεσίες 5G στην Ινδονησία βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, το 5G έχει φέρει βελτιώσεις στις εμπειρίες των χρηστών σε κινητές συσκευές σε σύγκριση με τις τεχνολογίες 4G και 3G.

Αναφορά-OpenSignal-Mobile-Experience-Δεκέμβριος-2022.

Στο έδαφος, ωστόσο, η ανάπτυξη 5G εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη λόγω έλλειψης φάσματος και άλλων παραγόντων. Για αυτόν τον λόγο, το OpenSignal προτείνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία θα πρέπει να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν μέρος ή το σύνολο της υπάρχουσας ιδιοκτησίας του φάσματος για δίκτυα 3G και 4G.

Αυτό έχει κάνει η Telkomsel, η οποία έχει αλλάξει από το δίκτυο 3G σε 4G από τον Μάρτιο του 2022 σε 185 πόλεις. Στη συνέχεια, η XL στα τέλη Ιουνίου 2022, το 90,9 τοις εκατό της πελατειακής βάσης χρησιμοποιεί 4G με τεχνολογία Dynamic Spectrum Sharing (DSS) στο φάσμα 1800 MHz και 2100 MHz για 5G.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Smartfren σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο φάσμα στη ζώνη 40 για να αυξήσει τη χωρητικότητα και την ποιότητα των υπαρχουσών υπηρεσιών και να επεκτείνει τις υπηρεσίες του πέρα ​​από τις τρέχουσες επιχειρησιακές του περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *