27 Μαρτίου, 2023

OpenSignal: Το 5G στην Ινδονησία είναι σχεδόν 4 φορές ταχύτερο από το 4G και το WiFi

Gadgetren – Στο τέλος του 2022, το ερευνητικό ινστιτούτο OpenSignal δημοσίευσε την τελευταία του έκθεση σχετικά με την ποιότητα των δικτύων 5G στην Ινδονησία, τα οποία είναι ταχύτερα από το 4G και το WiFi.

Σε αυτή η έκθεση Το OpenSignal εξήγησε ότι το 4G έχει μεγαλύτερη ταχύτητα λήψης από το WiFi. Εν τω μεταξύ, το 5G έχει μέση ταχύτητα λήψης σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το WiFi.

Επιπλέον, από τα δεδομένα που εμφανίζει το OpenSignal, η μέση ταχύτητα λήψης για χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία είναι 17 Mbps χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο 4G Διαδικτύου. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο WiFi, η μέση ταχύτητα λήψης για χρήστες κινητών στην Ινδονησία είναι μόνο 14,6 Mbps.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες κινητών που χρησιμοποιούν το δίκτυο 5G μπορούν να επιτύχουν μέση ταχύτητα λήψης 54,6 Mbps, η οποία είναι 3,3 φορές ταχύτερη από το 4G και 3,9 φορές ταχύτερη από το WiFi.

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για την ταχύτητα μεταφόρτωσης των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία, το OpenSignal δήλωσε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν περισσότερα οφέλη από τα δίκτυα 5G και 4G από το WiFi.

Η ίδια η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι πολύ σημαντική για τους χρήστες που σερφάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν email με συνημμένα εγγράφων που έχουν μεγάλη μνήμη, βιντεοκλήσεις, για σύνδεση στο σύστημα διαδικτύου της εταιρείας όπου εργάζονται χρησιμοποιώντας VPN.

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης με δίκτυο 4G είναι κατά μέσο όρο περίπου 7,7 Mbps, δηλαδή 2,4 Mbps υψηλότερη από το WiFi. Ενώ οι χρήστες του δικτύου 5G έχουν μέση ταχύτητα μεταφόρτωσης έως και 19,6 Mbps, η οποία είναι 3,1 φορές ταχύτερη από το WiFi και 2,5 φορές ταχύτερη από το 4G.

OpenSignal-5G-better-than-4G-and-WiFi-

Επιπλέον, για τη χρήση ροής βίντεο στην Ινδονησία, οι χρήστες απολαμβάνουν την καλύτερη εμπειρία χρησιμοποιώντας το δίκτυο 5G. Τα στοιχεία του OpenSignal αναφέρουν ότι η εμπειρία βίντεο με 5G στην Ινδονησία βρίσκεται στην πολύ καλή κατηγορία με βαθμολογία 67,4 βαθμούς.

Σε σύγκριση με τα δίκτυα WiFi και 4G, παίρνει μια αρκετά καλή κατηγορία με βαθμολογία 42,6 έως 44,9. Ωστόσο, για μια εμπειρία παιχνιδιού με πολλούς παίκτες για κινητά στην Ινδονησία, τα δίκτυα WiFi προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες από το 4G.

Με τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης, το OpenSignal αξιολογεί ότι οι χρήστες κινητών στην Ινδονησία θα επωφεληθούν από τη μετάβαση στο 5G. Ωστόσο, παρόλο που οι ταχύτητες 5G είναι ανώτερες, το WiFi και το 4G εξακολουθούν να είναι συμπληρωματικά και θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *