27 Μαρτίου, 2023

Samsung Galaxy S23 Plus εναντίον Samsung Galaxy S23 Ultra – Πολύ διαφορετικά αδέρφια

Gadgetren – Ως το υψηλότερο μοντέλο της σειράς κινητών τηλεφώνων που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Samsung Galaxy Unpacked, το Samsung Galaxy S23 Ultra φέρνει πολλά διαφορετικά πράγματα από τα αδέρφια του.

Το πιο ακριβό μοντέλο κινητού της Samsung έχει πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη και δυνατότητες. Αν και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά παρόμοια, ειδικά με το Samsung Galaxy S23+.

Με αρκετά διαφορετική τιμή, αξίζει ακόμα να εξεταστεί το Galaxy S23 Ultra ή αρκούμε να προτείνουμε στο Galaxy S23+; Εδώ είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο κινητών τηλεφώνων για όσους από εσάς θέλετε να μάθετε την απάντηση.

Η διαφορά μεταξύ του Samsung Galaxy S23+ και του Samsung Galaxy S23 Ultra

Το Galaxy S23+ έχει σχεδιασμό που μοιάζει αρκετά με το κανονικό Galaxy S23. Αλλά σε σύγκριση με το Galaxy S23 Ultra, το σχήμα είναι αρκετά διαφορετικό. Με την πρώτη ματιά, μπορούμε ακόμη και να το αναγνωρίσουμε εύκολα.

Η διαφορά στο σχεδιασμό είναι αρκετά λογική, δεδομένου ότι τα δύο κινητά τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με πολλά διαφορετικά εξαρτήματα. Ένα από αυτά, το Galaxy S23 Ultra έχει μεγαλύτερο αριθμό φακών στην πίσω κάμερα.

Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει ένας επιπλέον φακός στο Galaxy S23 Ultra. Το τηλέφωνο διαθέτει τηλεφακό κάμερα περισκοπίου ανάλυσης 10MP που επιτρέπει έως και 10x οπτικό ζουμ εκτός από τους κύριους, ευρυγώνιους αισθητήρες και 3x τηλεφακό.

Samsung Galaxy s23 Plus εναντίον Galaxy S23 Ultra - 1

Samsung Galaxy s23+

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η Samsung έχει επίσης προσφέρει μια αρκετά σημαντική βελτίωση στο Galaxy S23 Ultra αν συζητήσουμε την πτυχή της κάμερας. Αυτό το κινητό φέρει αισθητήρα με ανάλυση έως 200MP, παρόλο που το Galaxy S23+ είναι μόνο 50MP.

Αυτός ο αισθητήρας κάμερας δεν είναι μόνο υψηλής ανάλυσης αλλά διαθέτει και μερικές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Ένα από αυτά είναι το σύστημα αυτόματης εστίασης Super QPD που μπορεί να λειτουργήσει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από το Dual Pixel PDAF στον κύριο φακό του Galaxy S23+ ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Παρόλο που αναπτύχθηκαν και τα δύο με βάση τον πίνακα Dynamic AMOLED 2X, το μέγεθος της οθόνης κάνει επίσης τις διαστάσεις των δύο κινητών τηλεφώνων να φαίνονται ελαφρώς διαφορετικές. Το Galaxy S23+ θα φαίνεται μικρότερο σε σύγκριση.

Το Galaxy S23+ σε αυτήν την περίπτωση κατασκευάζεται μόνο με οθόνη 6,6 ιντσών με ανάλυση Full HD+ (2340 x 1080 pixel). Εν τω μεταξύ, το Galaxy S23 Ultra χρησιμοποιεί ένα πάνελ 6,8 ιντσών με δυνατότητα εμφάνισης εικόνων QHD+ (3088 x 1440 pixels).

Samsung Galaxy s23 Plus εναντίον Galaxy S23 Ultra - 2

Samsung Galaxy s23 Ultra

Η προσαρμοστική υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης για την οθόνη Dynamic AMOLED 2X από τα δύο κινητά τηλέφωνα είναι επίσης ελαφρώς διαφορετική. Η Samsung καρφιτσώνει ρυθμίσεις μόνο μεταξύ 48Hz και 120Hz για το Galaxy S23+, ενώ το Galaxy S23 Ultra ξεκινά από το 1Hz.

Η προσθήκη του ενσωματωμένου αξεσουάρ S Pen στο Galaxy S23 Ultra κάνει επίσης τη διαφορά μεταξύ των δύο κινητών τηλεφώνων ακόμα πιο μακρινή. Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, η υψηλότερη έκδοση του νέου κινητού τηλεφώνου της Samsung έχει όντως σχεδιαστεί ως διάδοχος η πλέον καταργημένη σειρά Samsung Galaxy Note.

Όσον αφορά τον διάδρομο της κουζίνας, οι δυνατότητες των δύο κινητών τηλεφώνων βασίζονται και στα δύο στον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy. Απλώς η απόδοση μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική επειδή το Galaxy S23 Ultra στην Ινδονησία χρησιμοποιεί 12 GB μνήμης RAM ενώ το Galaxy S23+ έχει μόνο 8 GB.

Ευτυχώς, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος, το Galaxy S23 Ultra μπορεί επίσης να ενσωματώσει μια μεγαλύτερη μπαταρία στο σώμα του. Το κινητό τηλέφωνο έχει χωρητικότητα 5.000 mAh ενώ το Galaxy S23+ είναι μόνο 4.700 mAh. Έτσι μπορεί ακόμα να ισορροπήσει την απόδοσή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *