1 Απριλίου, 2023

Samsung Galaxy S23 Ultra Vs Galaxy S22 Ultra – Φαίνεται ίδιο αλλά στην πραγματικότητα διαφορετικό

Gadgetren – Το Samsung Galaxy Unpacked 2023 που πραγματοποιήθηκε χθες την 1η Φεβρουαρίου 2023 παρουσίασε μια σειρά από νέες συσκευές, μία από τις οποίες ήταν το Samsung Galaxy S23 Ultra.

Με την πρώτη ματιά, το νέο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε από τη Samsung μοιάζει δυστυχώς πολύ με το Samsung Galaxy S22 Ultra που κυκλοφόρησε πριν. Από την τοποθέτηση της μονάδας κάμερας μέχρι το σχεδιασμό της οθόνης, δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό.

Ακόμα κι έτσι, η Samsung παρουσιάζει το Galaxy S23 Ultra όχι μόνο για να καλύψει τις απαιτήσεις των χρηστών κάθε χρόνο. Υπάρχουν ακόμα αρκετές βελτιώσεις που προσφέρονται από αυτό το κινητό τηλέφωνο σε σύγκριση με το Galaxy S22 Ultra.

Η διαφορά μεταξύ του Samsung Galaxy S23 Ultra και του Galaxy S22 Ultra

Μία από τις πιο εντυπωσιακές βελτιώσεις από το Galaxy S23 Ultra σε σύγκριση με το Galaxy S22 Ultra είναι στον τομέα της κάμερας. Το πρόβλημα είναι ότι το νέο κινητό τηλέφωνο διαθέτει κύριο φακό με υψηλότερη ανάλυση.

Με μια σχεδόν παρόμοια διαμόρφωση φακών υποστήριξης, το Galaxy S23 Ultra προσφέρει έναν ευρύ αισθητήρα με ανάλυση έως και 200 ​​MP ως κύρια κάμερα. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το Galaxy S22 Ultra που υποστηρίζει μόνο 108MP.

Όχι μόνο υποστηρίζει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης, αλλά και ο αισθητήρας 200MP του Galaxy S23 Ultra έχει επίσης μεγαλύτερο κλείστρο. Τεχνικά λοιπόν θα είναι πιο κατάλληλο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, ο ευρυγώνιος φακός που χρησιμοποιεί το Galaxy S23 Ultra έχει διάφραγμα f/1,7 ενώ το Galaxy S22 Ultra εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αισθητήρα f/1,8. Λάβετε υπόψη ότι όσο μικρότερος είναι ο διαιρέτης, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος.

Για πρώτη φορά, η Samsung έχει ενσωματώσει το Super QPD στη σειρά κινητών τηλεφώνων της μέσω αυτού του αισθητήρα κάμερας. Η δυνατότητα αυτόματης εστίασης του Galaxy S23 Ultra μπορεί να λειτουργήσει πιο γρήγορα και με ακρίβεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα παραχθούν από την κάμερα Galaxy S23 Ultra θα είναι ακόμα καλύτερες γιατί και ο τομέας επεξεργασίας της είναι πιο δυνατός. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το κινητό τηλέφωνο φέρει ήδη το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 ως διάδρομο κουζίνας.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra

Το Snapdragon 8 Gen 2 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 1 που ήταν προηγουμένως ο βασικός άξονας του Galaxy S22 Ultra. Η απόδοση είναι σίγουρα πιο κατάλληλη, ειδικά επειδή η Samsung έχει καρφιτσώσει μια ειδική έκδοση που έχει βελτιστοποιηθεί.

Όχι λιγότερο ενδιαφέρον, το Galaxy S23 Ultra καλύπτει επίσης την οθόνη και το σώμα με το πιο πρόσφατο προστατευτικό Corning Incorporated. Το γυαλί που ονομάζεται Gorilla Glass Victus 2 μπορεί σίγουρα να προσφέρει καλύτερη προστασία από το Gorilla Glass Victus+ στο Galaxy S22 Ultra.

Αντίθετα, το Galaxy S23 Ultra, δυστυχώς, είναι εξοπλισμένο με χαμηλότερη ανάλυση μπροστινής κάμερας. Το κινητό έχει εγγραφεί μόνο με φακό ανάλυσης 12MP, παρόλο που το Galaxy S22 Ultra διαθέτει αισθητήρα 40MP.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *