25 Μαρτίου, 2023

Samsung Galaxy Z Flip 4 εναντίον Galaxy Z Flip 3 – Διαφορετικό αν και μοιάζει σχεδόν το ίδιο

Gadgetren – Αν και δεν φαίνεται ότι έχει φέρει πολλές αλλαγές, το Samsung Galaxy Z Flip4 διαθέτει υποστήριξη αρκετά διαφορετικά από το Galaxy Z Flip3 που παρουσιάστηκε πριν.

Αυτή η νέα γενιά κινητών τηλεφώνων με αναδιπλούμενη οθόνη που κατασκευάζει η Samsung υπόσχεται ακόμη και αρκετές βελτιώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας και πιο ικανή υποστήριξη φωτογραφίας.

Μερικές από αυτές τις βελτιώσεις είναι επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη αν θέλουμε να ζητήσουμε το χέρι της. Όσο για εσάς που εξακολουθείτε να είστε περίεργοι, μπορείτε να διαβάσετε για τις διαφορές μεταξύ των παρακάτω Galaxy Z Flip4 έναντι Galaxy Z Flip3.

Διαφορά μεταξύ Samsung Galaxy Z Flip4 έναντι Galaxy Z Flip3

Σύμφωνα με την προηγούμενη εξήγηση, τα δύο τηλέφωνα με αναδιπλούμενη οθόνη που κατασκευάζονται από τη Samsung θα έχουν αρκετά διαφορετική απόδοση. Κάθε ένα από αυτά φέρνει το δικό του ναυαρχίδα SoC.

Το Galaxy Z Flip4 βασίζεται συγκεκριμένα στο Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, το οποίο έχει κατασκευή 4nm και μπορεί να κινηθεί έως και 3,19 GHz. Ενώ το Galaxy Z Flip3 χρησιμοποιεί Qualcomm Snapdragon 888 που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία 5nm με μέγιστη συχνότητα 2,84 GHz.

Samsung-Galaxy-Z-Flip4-5G-Bespoke-Edition

Samsung Galaxy Z Flip4

Το Snapdragon 8+ Gen 1 έχει επίσης κατασκευαστεί με βάση την αρχιτεκτονική ARM Cortex-X2, Cortex-A710 και Cortex-A510 που συνοδεύεται από μια GPU Qualcomm Adreno 730. Άρα τεχνικά θα είναι πιο ισχυρό και αποτελεσματικό από το Snapdragon 888 που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Cortex -X1, Cortex- A78, Cortex-A55 και Adreno 660.

Και τα δύο υποστηρίζουν τεχνολογία δικτύου 5G, ενώ το Snapdragon 8+ Gen 1 είναι επίσης ανώτερο. Το Qualcomm SoC διαθέτει ένα μόντεμ Snapdragon X65 το οποίο θεωρητικά μπορεί να διεισδύσει σε ταχύτητες λήψης έως και 10 Gbps ενώ το Snapdragon 888 με Snapdragon X60 είναι μόνο μέχρι 7,5 Gbps.

Η τεχνολογία Bluetooth που προσφέρεται από τα δύο chipsets φαίνεται επίσης διαφορετική. Το Snapdragon 8+ Gen 1 χρησιμοποιεί ήδη την έκδοση 5.3 που έχει καλύτερη υποστήριξη ασφάλειας και κάλυψης από την έκδοση 5.2 του Snapdragon 888.

Στα χαρτιά, οι δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφικής εικόνας του Snapdragon 8+ Gen 1 είναι επίσης ανώτερες από τον Snapdragon 888. Επομένως, το Galaxy Z Flip4 είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο για τη λήψη διαφόρων δραστηριοτήτων από το Galaxy Z Flip3.

Samsung-Galaxy-Z-Flip3-5G-τετράχρωμο

Samsung Galaxy Z Flip3

Η υποστήριξη κάμερας στο Galaxy Z Flip4 έχει επίσης βελτιωθεί. Παρόλο που φαίνεται ότι εξακολουθεί να βασίζεται σε ανάλυση 12MP + ευρεία γωνία 12MP και selfies 10MP όπως το Galaxy Z Flip3, το μέγεθος του κύριου αισθητήρα είναι μεγαλύτερο, επομένως είναι τεχνικά πιο αξιόπιστο ακόμη και σε σκοτεινές συνθήκες.

Για να αντισταθμίσει ορισμένες από τις παραπάνω βελτιώσεις, η Samsung έχει επίσης μεγεθύνει την μπαταρία του Galaxy Z Flip4. Αυτό το κινητό τηλέφωνο έχει τώρα χωρητικότητα 3.700 mAh από το Galaxy Z Flip3 που είναι μόνο 3.300 mAh.

Επιπλέον, το Galaxy Z Flip4 υποστηρίζει τώρα γρήγορη φόρτιση 25 W και ασύρματη έως 15 W για να συντομεύσει τη διάρκεια της επαναφόρτισης. Λίγο πιο κάτω, το Galaxy Z Flip3 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 15W και ασύρματης φόρτισης 10W.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *