21 Μαρτίου, 2023

TrendForce: 18,5 εκατομμύρια αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα αναμένεται να πλημμυρίσουν τον κόσμο το 2023

Gadgetren – Στην τελευταία του αναφορά για την αγορά οθονών OLED, TrendForce ανέφερε ότι οι ετήσιες παγκόσμιες αποστολές αναδιπλούμενων κινητών τηλεφώνων προβλέπεται να αυξηθούν από περίπου 12,8 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε περίπου 18,5 εκατομμύρια μονάδες το 2023.

Αυτό το ανεξάρτητο ερευνητικό και συμβουλευτικό ίδρυμα με έδρα το Senzhen και την Ταϊπέι εκτιμά επίσης ότι η παγκόσμια αξία της αγοράς για τους μεντεσέδες που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα με πτυσσόμενο πάνελ OLED θα αυξηθεί κατά 14,6% σε ετήσια βάση ή περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

Σύμφωνα με την TrendForce, υπάρχουν δύο μοντέλα πτυσσόμενων μεντεσέδων κινητών στην αγορά, δηλαδή το σχέδιο σταγόνας νερού και το σχήμα U. Το σχέδιο σταγόνας νερού είναι το πιο περίπλοκο στη διαδικασία κατασκευής. Αυτό γίνεται για να παραχθεί ένα πτυσσόμενο κινητό τηλέφωνο που είναι άνετο στη χρήση, έτσι ώστε η τιμή να είναι επίσης ακριβή και να έχει προβλήματα υψηλού κόστους.

Η Samsung, ένας κατασκευαστής πτυσσόμενων κινητών τηλεφώνων που εμπορεύεται αυτά τα προϊόντα κάθε χρόνο, είναι γνωστό ότι βασίζεται σε μεντεσέδες σε σχήμα U. Αυτός ο κατασκευαστής gadget από τη Νότια Κορέα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για πτυσσόμενα κινητά τηλέφωνα, περίπου 82 τοις εκατό το 2022.

Η TrendForce αναφέρει επίσης ότι η ποιότητα των μεντεσέδων που υποστηρίζουν τα πτυσσόμενα κινητά τηλέφωνα παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή ή την αγορά αυτών των προϊόντων από τους χρήστες. Ο μεντεσές σε μια αναδιπλούμενη συσκευή πρέπει να έχει ισχυρή αντίσταση, ώστε να είναι άνετη στη χρήση, είτε διπλώνεται πολλές φορές για να χρησιμοποιείται στην οθόνη όταν είναι ανοιχτή χωρίς να επηρεάζεται η ανάλυση.

OPPO-Find-N-1.

Υπάρχουν τρεις κύριες πτυχές του σχεδιασμού μεντεσέδων που η TrendForce βρήκε ότι περιλαμβάνει την επιτρεπόμενη περίμετρο της οθόνης, την ισορροπία τάσης και τη σύνθεση υλικού. Η επιτρεπόμενη περίμετρος της οθόνης μπορεί να επηρεάσει το βάθος των πτυχών.

Ενώ βρίσκεται η ισορροπία πίεσης επηρεάζει το άνοιγμα και το κλείσιμο της συσκευής. Στη συνέχεια, η σύνθεση του υλικού θα επηρεάσει το βάρος της συσκευής.

Για παράδειγμα, το αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο Xiaomi Mix Fold 2 έχει πάχος μόνο 11,2 mm όταν διπλώνεται και χρησιμοποιεί σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα που το κάνει να έχει καλής ποιότητας μεντεσέδες και πτυχώσεις.

Επιπλέον, τα πτυσσόμενα κινητά τηλέφωνα HONOR Magic Vs και OPPO Find N2 έχουν διαφορετικό σχεδιασμό από άλλα πτυσσόμενα κινητά τηλέφωνα, μειώνοντας τον αριθμό των εξαρτημάτων μεντεσέδων, έτσι ώστε το βάρος της συσκευής να είναι ελαφρύ όταν κρατιέται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *